Nieuwe Barcelona-trainer zet deur open voor Nederlands talent

Reacties

Xavier Mbuyamba heeft woensdag meegetraind met de A-selectie van Barcelona. De centrale verdediger, die twee weken geleden zijn achttiende verjaardag vierde, maakte zijn opwachting tussen de grote namen van de Catalanen.

Nieuwe Barcelona-trainer zet deur open voor Nederlands talent
© Pro Shots

Mbuyamba maakte afgelopen zomer een opmerkelijke transfer van MVV Maastricht naar Barcelona. De boomlange stopper sloot direct aan bij Juvenil A, het Onder-19 elftal van de club. Hij debuteerde al op zijn zestiende in het eerste elftal van MVV en trainde eens mee bij Chelsea, maar besloot daadwerkelijk zijn spullen te pakken toen Barcelona zich voor hem meldde.

Zijn aanwezigheid op de training is mogelijk een voorbode voor meer kansen. Maandag stuurde Barcelona trainer Ernesto Valverde de laan uit en nog diezelfde dag kreeg Quique Sétien het roer in handen als nieuwe trainer. Na zijn aanstelling liet Sétien weten de jeugd de kans te willen geven bij Barcelona.

Mbuyamba is niet de enige die zich woensdag mocht laten zien aan de nieuwe trainer. Ook Jaume Jardí, die eveneens uitkomt voor Onder-19, sloot aan. Riqui Puig, Iñaki Peña en Carles Pérez - die in principe nog behoren tot Barcelona B - haakten aan tijdens de oefensessie van Sétien. Ludovit Reis bleef bij zijn eigen elftal.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.