Nieuwe Bale-soap in de maak: biedt Mourinho met Spurs de oplossing?

Reacties

Over ruim een maand gaat de transfermarkt weer open en de grote vraag is of Gareth Bale nu dan toch gaat vertrekken bij Real Madrid. De voortekenen lijken te zeggen van wel en in de Spaanse en Engelse media nemen de geruchten over een terugkeer naar Tottenham Hotspur toe.

Nieuwe Bale-soap in de maak: biedt Mourinho met Spurs de oplossing?
© Pro Shots

Bale zit al een tijdje niet lekker in zijn vel bij Real Madrid. Hij wilde eigenlijk afgelopen zomer al vertrekken bij de Europese recordkampioen en leek lange tijd op weg naar een lucratief avontuur in China. De transfer naar Jiangsu Suning ketste echter af, waardoor Zinedine Zidane toch weer een beroep moest doen op de Welshman. Dat deed de coach met duidelijke tegenzin.

De dertigjarige Bale liet zijn voeten spreken in de eerste wedstrijden van het seizoen, met een assist tegen Celta de Vigo en twee doelpunten tegen Villarreal. In laatstgenoemd duel kreeg hij ook twee gele kaarten. Na zijn schorsing speelde Bale sterk tegen Sevilla en ook tegen Atlético Madrid en Granada had hij een basisplaats. Inmiddels is het alweer anderhalve maand geleden dat Bale zijn laatste duel voor Real speelde.

© Pro Shots

Er kwam geen duidelijk statement over een blessure. Zidane liet wel weten dat de vleugelflitser in zijn ogen niet goed met het spelen met pijn kon omgaan. Des te opvallender was het dat Bale zich deze interlandperiode wel weer meldde bij de nationale ploeg van Wales en daar ook twee keer in actie is gekomen.

Voormalig Real Madrid-ster Predrag Mijatovic was onlangs bij een Spaans radioprogramma duidelijk over wat Bale in zijn ogen het belangrijkste vindt: 'Eerst Wales, dan golf, en daarna pas Real Madrid.' Die uitspraak is massaal opgepakt in Wales. Er werd al over gezongen bij de zege op Azerbeidzjan afgelopen zaterdag en dinsdag tegen Hongarije waren er naast liederen ook spandoeken. Met een van die spandoeken werd door de spelers de kwalificatie voor het EK gevierd. Bale kon er wel om lachen en haalde daarmee de woede van de Spaanse media op zijn hals.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Marca was duidelijk in zijn oordeel: 'Onrespectvol, verkeerd, ondankbaar', kopte de grootste sportkrant van Spanje. 'In die volgorde.' Ook AS was creatief: deze krant koos voor een voorpagina met Bale als golfer, met daarbij de tekst 'Bale graaft een gat voor zichzelf' (zie rechts). Maar niet alleen in Spanje, ook in Engeland is er veel kritiek op de manier waarop Bale zich laat zien. 'Het is een gebrek aan respect aan de club die hem 600.000 pond per week betaalt. Misschien bewijst dit wel dat Bale een gedragsprobleem heeft, misschien is hij wel heel arrogant', klonk het bij TalkSPORT.

Het moge duidelijk zijn: het huwelijk tussen Bale en Real loopt op de klippen. Bale's oude werkgever Tottenham wordt genoemd als mogelijk nieuwe werkgever, zeker nu José Mourinho daar is aangesteld als opvolger van Mauricio Pochettino. Ramon Calderón, oud-voorzitter van Real, ziet een terugkeer naar Tottenham als dé oplossing voor Bale: 'Het is bekend dat Mourinho hem hoog heeft zitten. Hij zei dat al in 2017, toen hij Bale naar Manchester United wilde halen, maar Real toen het contract van Bale verlengde. Ik herinner nog dat Mourinho heeft gezegd 'als Bale bij de uitgang staat, dan sta ik aan de andere kant op hem te wachten'. Dus misschien kan dit nu werken', aldus Calderón.

Calderón, die tussen 2006 en 2009 voorzitter van Real was, voorspelt dat Bale niet hoeft te rekenen op veel steun van de supporters van De Koninklijke. 'Ik weet zeker dat hij uitgefloten zal worden door mensen die dit niet accepteren', stelt de zakenman in gesprek met BBC Wales. 'En de Spaanse pers is erg wreed tegen hem geweest, dat is ook een probleem. Bale is verlegen en introvert, hij spreekt nauwelijks met de media. De fans weten ook niet wat hij denkt, want na al die jaren spreekt hij nog altijd de Spaanse taal niet.'

Nu wordt er dus druk gespeculeerd over een terugkeer naar Tottenham, de club waar Bale al 203 officiële wedstrijden voor speelde, voordat hij ruim zes jaar geleden de megatransfer naar Real maakte. Met die club won hij vier keer de Champions League en in de laatste gewonnen finale, vorig jaar tegen Liverpool, scoorde Bale nog met een waanzinnige omhaal. Bij Real is er echter vrijwel niemand meer te vinden die daar nog eens aan terugdenkt.

© Pro Shots
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.