Nieuwe Ajax-assistent had 'oefeningen waar je duizelig van werd'

Reacties

Matthias Kaltenbach is voor Alfred Schreuder zeker geen onbekende. De nieuwe hoofdtrainer van Ajax werkte met de 37-jarige Duitser al samen bij 1899 Hoffenheim. Daar maakte Kaltenbach indruk op Dick Schreuder.

Nieuwe Ajax-assistent had 'oefeningen waar je duizelig van werd'
© Pro Shots

De huidige trainer van PEC Zwolle was in het seizoen 2019/20 eveneens werkzaam als assistent van zijn broer Alfred, net als Kaltenbach. 'Die had pass-trap-oefeningen waar je gewoon duizelig van werd. Die waren echt niet normaal, daar heb ik enorm veel van opgestoken, ik heb ze nog steeds allemaal op video', vertelde Dick Schreuder eerder dit jaar in een interview op VI PRO over zijn werkwijze.

Kaltenbach zat al sinds 2016 in de technische staf van Hoffenheim en was drie jaar de rechterhand van Julian Nagelsmann. 'Joshua Brenet zei in jullie blad dat trainen onder Nagelsmann voelde alsof je naar de universiteit ging. Ik snap precies wat hij daarmee bedoelde. Daar nam ik dan weer dingen van mee naar Katwijk, waar ik toen ook al heel hoog druk gaf met mijn ploeg. Bij Barneveld ook al, trouwens.'

Nu komt Kaltenbach dus naar Ajax, waar hij de opvolger is van Winston Bogarde in de technische staf. Ook Alfred Schreuder heeft zich in zijn tijd bij Hoffenheim laten inspireren door Nagelsmann. Lees op VI PRO meer daarover.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.