Nieuwe aflevering Bale-saga: winters vertrek bij Real lijkt in de maak

Reacties

Heel even leek de rust weergekeerd rond Gareth Bale, maar dat heeft niet lang geduurd. Dinsdagochtend prijkt de Welshe aanvaller op de voorpagina's van beide sportkranten in Madrid. De strekking: Real Madrid wil hem in januari verkopen.

Nieuwe aflevering Bale-saga: winters vertrek bij Real lijkt in de maak
© Pro Shots

BALEXIT staat er groot op de cover van AS. Het medium meldde maandag nog dat Real-voorzitter Florentino Pérez niet van plan was in de winter nieuwe spelers aan te trekken en Bale leek op zijn beurt pas in de zomer te gaan vertrekken. Daar komt nu dus mogelijk verandering in. Marca opent vanochtend namelijk met het nieuws dat er al contact is geweest met Shanghai Shenhua voor een transfer in januari.

En dus blijft de Bale-saga maar voortduren. De dertigjarige linkspoot kreeg in de eerste anderhalve maand van het seizoen nog regelmatig een basisplaats, nadat hij afgelopen zomer verrassend genoeg toch in Estadio Santiago Bernabéu bleef. Bale scoorde ook twee keer tegen Villarreal, maar sinds de interlandbreak deed Real Madrid-trainer Zinedine Zidane geen beroep meer op hem.

De veelzeggende cover van AS.
De veelzeggende cover van AS.

Volgens Marca ligt een nieuwe aanvaring met Zidane daaraan ten grondslag. De Franse trainer passeerde Bale begin oktober voor het Champions League-duel met Club Brugge, met als verklaring dat hij net als James Rodríguez geblesseerd was. De Welshman had echter het gevoel dat hij ergens voor werd gestraft en zou zijn zaakwaarnemer Jonathan Barnett hebben verzocht een nieuwe club te zoeken.

China wordt door Marca genoemd als meest waarschijnlijke bestemming. Afgelopen zomer toonde Jiangu Suning al interesse. Volgens AS ligt een terugkeer naar de Premier League juist voor de hand met Arsenal, Manchester United en zijn oude club Tottenham Hotspur als mogelijke bestemmingen. Afgelopen zomer werden met name United en Spurs ook al genoemd, maar een concreet bod bleef uit.

Waar de twee kranten het wel over eens zijn is dat de dagen van Bale bij Real nu echt geteld zijn. Ook AS stelt dat de man die in 2013 nog voor 101 miljoen euro overkwam van Spurs het nu echt heeft verbruid bij de clubleiding. Dat hij afgelopen zomer een streep zette door een transfer, zit ze nog altijd niet lekker bij Real. Bovendien blijft de linkspoot kwakkelen met zijn fysieke gesteldheid.

Ontlading bij Gareth Bale na zijn doelpunt tegen Kroatië op 13 oktober. Sindsdien kwam hij niet meer in actie.
© Pro Shots
Ontlading bij Gareth Bale na zijn doelpunt tegen Kroatië op 13 oktober. Sindsdien kwam hij niet meer in actie.

Eerder deze maand keerde Bale volgens AS weer geblesseerd terug van de interlands met Wales, waar hij wél in actie kwam. Zidane selecteerde hem vervolgens niet voor de duels met Real Mallorca en Galatasaray en ook de wedstrijd van woensdagavond tegen Leganés is waarschijnlijk niet haalbaar. Dat Real daarover niets heeft gecommuniceerd, gebeurt volgens de kranten op verzoek van de speler zelf.

Zijn lijst met blessures is immers al lang genoeg en helpt Bale niet bij het vinden van een nieuwe club. Dat hij dinsdag op het vliegveld werd gesignaleerd voor een vlucht, heeft volgens Spaanse media overigens niets met zijn transferwens te maken. De aanvaller stapte op het vliegtuig naar Londen, om persoonlijke redenen. Wellicht gebeurt dat in januari nogmaals. Dan wel met een transfer als reden.

Ook Marca is duidelijk: Bale kan in januari naar China.
Ook Marca is duidelijk: Bale kan in januari naar China.
'Het idee bij Real was dat Bale de Ballon d'Or zou gaan winnen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer G. Bale
Meer over G. Bale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.