Nieuw-Zeeland op dag van WK-start opgeschrikt door dodelijk schietincident

In het centrum van de Nieuw-Zeelandse stad Auckland zijn bij een schietpartij drie mensen, onder wie de schutter, omgekomen. Na overleg is besloten om het WK voor Vrouwen gewoon zoals gepland te laten doorgaan. Donderdagochtend wordt de openingswedstrijd gespeeld.

Nieuw-Zeeland op dag van WK-start opgeschrikt door dodelijk schietincident
© Pro Shots

Het schietincident vond plaats vlakbij het spelershotel van de Noorse ploeg. Een 24-jarige man drong rond half acht 's ochtends lokale tijd gewapend een gebouw binnen en opende het vuur. Hij bracht twee mensen om het leven en verwondde vijf anderen, onder wie een politieagent. De schutter zelf werd later ook dood aangetroffen.

De Nieuw-Zeelandse premier Chris Hipkins maakte niet lang na de schietpartij bekend dat dit geen gevolgen zal hebben voor de start van het WK voor Vrouwen. 'Er is overleg geweest met de organisatoren van de FIFA en er is besloten om het toernooi gewoon zoals gepland te laten doorgaan. Dit lijkt het werk te zijn van één individu.'

Het WK voor Vrouwen wordt donderdag geopend door gastland Nieuw-Zeeland, dat het om 09.00 uur (Nederlandse tijd) in Auckland opneemt tegen Noorwegen. Om 12.00 uur speelt Australië, het andere gastland van dit toernooi, tegen Ierland. De Oranje Leeuwinnen komen zondag voor het eerst in actie: in het Nieuw-Zeelandse Dunedin nemen zij het om 09.30 uur op tegen Portugal.

Bekijk hier al onze video's