Nieuw 'Özil-scenario' bij Arsenal: Arteta passeert Aubameyang opnieuw

Reacties

Pierre-Emerick Aubameyang is er ook zaterdag tegen Leeds United niet bij aan de kant van Arsenal. Dat heeft manager Mikel Arteta vrijdag laten weten op zijn persconferentie. Verder wilde de coach niet al teveel woorden vuilmaken aan de situatie waar de aanvaller zich nu in bevindt.

Nieuw 'Özil-scenario' bij Arsenal: Arteta passeert Aubameyang opnieuw
© Pro Shots
Leeds United
Leeds United
1 - 4
Arsenal
Arsenal

Aubameyang begon dit seizoen als aanvoerder bij Arsenal, maar heeft zijn band inmiddels moeten inleveren. De aanvaller kwam vorige week te laat terug van een bezoekje aan zijn zieke moeder in Frankrijk en werd vervolgens uit de selectie gezet voor het duel met Southampton. Ook tegen West Ham United kwam Aubameyang niet in actie en zaterdag zal hij opnieuw niet bij de groep zitten.

'Nee, hij is niet beschikbaar', zei Arteta toen hij een vraag kreeg over de inzetbaarheid van Aubameyang. Vervolgens hield de coach zijn lippen op elkaar. Arteta wilde duidelijk niet veel over de situatie vertellen, maar bleef vragen krijgen over de Gabonees.

Zo wilde een journalist weten of het voor Arteta een moeilijke beslissing was om Aubameyang de aanvoerdersband af te nemen. 'Je hebt altijd te maken met uitdagingen', zei de coach. 'Ik zit hier bij Arsenal en probeer iedere dag te juiste beslissingen te nemen. Mijn enige intentie is om de club zo goed mogelijk te leiden, om mijn spelers te verdedigen en om de best mogelijke resultaten te halen. Sommige beslissingen zijn niet gemakkelijk of leuk, maar je moet doen wat in jouw ogen het beste is.'

Aubameyang was tot dusver goed voor vier goals in veertien competitiewedstrijden in dit seizoen. Zonder de aanvaller won Arsenal met 3-0 van Southampton en met 2-0 van West Ham United. Daardoor staat de ploeg van Arteta nu vierde in de Premier League.

Özil-scenario
De huidige situatie doet denken aan wat er met Mesut Özil gebeurde bij Arsenal. Hij was de grote ster bij The Gunners en verdiende een lucratieve contractverlenging, maar belandde vervolgens op een zijspoor. In september vorig jaar verlengde Aubameyang als de grote Arsenal-ster zijn contract, waarmee hij de absolute grootverdiener binnen de selectie werd, maar ook hij dreigt nu via de achterdeur te gaan vertrekken. 

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
3
Chelsea
38
21
11
6
76-33
+43
74
4
Tottenham Hotspur
38
22
5
11
69-40
+29
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.