Nieuw hoofdstuk in soap Hyballa: trainer stapt per direct op bij Esbjerg

Reacties

Peter Hyballa is opgestapt als trainer van Esbjerg fB. De Duitse oefenmeester wordt bij de Deense club vervangen door landgenoot Roland Vrabec. Rafael van der Vaart, die dinsdag nog werd gestrikt als assistent-trainer, wordt opgenomen in diens staf.

Nieuw hoofdstuk in soap Hyballa: trainer stapt per direct op bij Esbjerg

Hyballa lag bij Esbjerg fB al geruime tijd onder vuur. De spelers hadden moeite met zowel zijn verbale als fysieke aanpak en deden middels een brandbrief hun beklag bij de directie. Eigenaar Paul Conway wilde van een voortijdig vertrek aanvankelijk niets weten en nam het op voor de oefenmeester, al gaf hij wel een waarschuwing af.

Esbjerg, dat uitkomt op het tweede niveau van Denemarken, maakte dinsdag nog vol trots de komst van Van der Vaart bekend. De ex-international moest als assistent-trainer de gemoederen tot bedaren brengen, maar gaat dat dus niet doen aan de hand van Hyballa. De oud-trainer van onder meer NEC en NAC Breda heeft de eer aan zichzelf gehouden en besloot zijn contract in te leveren.

Na zijn ontslag bij Wisla Krakow stond Hyballa pas vanaf deze zomer aan het roer bij Esbjerg. Zijn verblijf in Denemarken blijft beperkt tot zeven weken. De Duitser zou al eerder hebben willen opstappen, maar daar stak Conway een stokje voor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.