'Nieuw hoofdstuk in Griezmann-soap: Barça overweegt rechtszaak'

Reacties

Terwijl Atlético Madrid alles in het werk lijkt te stellen om de koopoptie op Antoine Griezmann niet te hoeven lichten, beraadt Barcelona zich op een rechtszaak. Barça wil geld zien, omdat Atlético het contract verkeerd zou hebben geïnterpreteerd.

'Nieuw hoofdstuk in Griezmann-soap: Barça overweegt rechtszaak'
© Pro Shots

Griezmann viel midweeks tijdens het Champions League-duel met FC Porto opnieuw na iets meer dan een uur in. Dat is dit seizoen een terugkerend fenomeen, want dat gebeurde tot nu toe in elk officieel duel. Die situatie is volgens Spaanse media ontstaan door een afspraak met zijn oorspronkelijke werkgever Barcelona. Als Griezmann bij Atlético gemiddeld meer dan dertig minuten speelt, moeten de Madrilenen de huurling verplicht overnemen voor een som van veertig miljoen euro.

'Het is wat het is', reageerde Griezmann na zijn hoofdrol in het duel met Porto. Daar lijkt Barcelona anders over te denken. Verslaggever Sique Rodríguez van het doorgaans betrouwbare SER weet dat de Spaanse topclub een rechtszaak wil aanspannen. Volgens Barça liggen de kaarten namelijk heel anders. De Catalaanse directie is ervan overtuigd dat Griezmann niet voor twee, maar voor één jaar was verhuurd en dat de koopoptie zou worden gelicht als de aanvaller meer dan de helft van de wedstrijden zou spelen. Griezmann speelde vorig seizoen zo'n tachtig procent van de duels.

Voorwaarden
De juridische afdeling van Barcelona onderzoekt welke stappen de club kan en gaat nemen. Zeker is dat Barça Griezmann inmiddels beschouwt als eigendom van Atlético. Omdat Los Colchoneros in de ogen van Barça vorig jaar al hebben voldaan aan de geldende voorwaarden, is het niet relevant of Griezmann dit seizoen na de zestigste minuut of eerder invalt. Die voorwaarde was volgens Barça alleen van kracht tijdens het jaar dat hij werd verhuurd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.