Nieuw contract Manhoef eerste succesje Vitesse in moeizame transferperiode

Reacties

Terwijl de ene na de andere aansprekende transfer bekend wordt gemaakt en menig Eredivisie-club er van overtuigd is dat ze een grote slag geslagen hebben, is het logischerwijs stil bij Vitesse. De club verkeert in onzekerheid omtrent de overname en technisch directeur Benjamin Schmedes heeft nog geen nieuwe spelers kunnen verwelkomen.

Nieuw contract Manhoef eerste succesje Vitesse in moeizame transferperiode
© Pro Shots

Carlens Arcus zou onderweg naar Vitesse zijn, maar zekerheid dat de rechtsback van Auxerre naar Arnhem komt is er nog niet. Maar Schmedes had reden tot lachen want hij kon de contractverlengingen van Million Manhoef en Markus Steffen melden. Met name het langere verblijf van Manhoef is een mooi teken. De twintigjarige speler brak afgelopen seizoen door en zette nu zijn handtekening onder een verbeterd contract dat hem tot juli 2025 aan Vitesse bindt.

De Noord-Hollander is de zoon van vechtsporter Melvin Manhoef en liet afgelopen seizoen zien stappen te hebben gemaakt. Als vervanger van Maximilian Wittek liet hij zien de linksbackpositie te beheersen en als middenvelder bleek hij ook prima uit de voeten te kunnen. Manhoef is van oorsprong een flankaanvaller. Marc van Hintum en Edward Sturing (destijds technisch directeur en hoofd opleidingen) zagen in hem een wingback.

Schmedes noemde het langer binden van Manhoef een eerste succes van deze transferzomer. Zijn werk wordt bemoeilijkt omdat er op financieel vlak niet veel mogelijk lijkt. 'Dit is min of meer ons eerste wapenfeit in deze transferwindow. We werken hard om steeds meer zaken in beweging te krijgen, binnen de mogelijkheden van de huidige situatie', schetst de Duitser de omstandigheden.

Eerder legde Vitesse ook Marcus Steffen vast. De negentienjarige centrale verdediger ondertekende een verbintenis die hem tot medio 2024 aan Vitesse verbindt. Steffen is geboren en getogen in Arnhem en maakt sinds 2012 deel uit van de jeugdopleiding. Hij debuteerde aan het einde van het afgelopen seizoen tijdens de play-offs in Vitesse 1. Steffen zal één van de Onder-21-spelers zijn die tijdens de voorbereiding een kans zullen krijgen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.