Nieuw contract Klopp moet ambities Liverpool kracht bijzetten

Reacties

Het contract van Jürgen Klopp bij Liverpool loopt nog drie jaar door, maar toch willen de Amerikaanse eigenaars van de kersverse Champions League-winnaar de verbintenis van de Duitse manager zo snel mogelijk openbreken.

Nieuw contract Klopp moet ambities Liverpool kracht bijzetten

Dat melden diverse Engelse media, waaronder de BBC, Sky Sports en The Guardian. Het afsluiten van een nieuwe verbintenis met Klopp wordt door de Fenway Sports Group als prioriteit gezien, om zo te kunnen voortborduren op het huidige seizoen. Zelf hield de 51-jarige succescoach zich afzijdig van de speculatie over een langere samenwerking met Liverpool, aangezien hij aan het einde van zijn huidige contract al zeven jaar in dienst zou zijn bij The Reds.

'Jürgen is een briljante coach, maar net zo belangrijk is dat hij een bescheiden en zorgzame man is die vandaag blij is omdat hij weet wat dit betekent voor de supporters', zei voorzitter Tom Werner zondagavond tegen Engelse media rondom de grootse huldiging van Liverpool in het stadscentrum. 'Toen de spelers zaterdagavond Jürgen de lucht in gooiden, was dat een erkenning van wat alle Liverpool-fans weten: hij is geliefd bij iedereen die van voetbal houdt.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Klopp zelf beaamde dat hij onder de indruk was van de enorme mensenmassa die op de been was om de triomftocht van zijn ploeg in een open bus door de stad van dichtbij mee te maken. 'Ik weet niet hoeveel mensen er precies in Liverpool wonen, maar er lijkt weinig ruimte meer over voor fans van andere clubs', zei hij enigszins overdonderd tegen het clubkanaal. 'Dit is ongelooflijk. Je ziet in de ogen van de mensen hoeveel dit voor ze betekent. Dit is heel intens.'

Klopp arriveerde in oktober 2015 bij Liverpool, nadat hij enkele maanden daarvoor na zeven jaar afscheid had genomen bij Borussia Dortmund. In zijn eerste seizoen bereikten The Reds al meteen de Europa League-finale, die verloren ging tegen Sevilla. In de jaren die volgden bouwde Klopp verder aan zijn elftal. In 2017 plaatste Liverpool zich voor het eerst sinds 2014 weer voor de Champions League, een jaar later volgde de finaleplaats in de Champions League.

Beloning
Dit seizoen streed Liverpool lang mee om de eerste landstitel sinds 1990. Die ging ondanks het fantastische aantal van 97 punten naar Manchester City, maar zaterdagavond kregen de mannen van Klopp alsnog de beloning voor een memorabel seizoen. De ploeg van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum won met 2-0 van Tottenham Hotspur in de CL-finale. Bij dat succes blijft het wat de clubleiding betreft niet. Een nieuw contract voor Klopp moet die ambities kracht bijzetten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.