Nieuw blessuredrama AZ: einde seizoen voor Vejinovic

Reacties

AZ kan dit seizoen geen beroep meer doen op Marko Vejinovic. De 27-jarige middenvelder heeft in het duel met Feyenoord van afgelopen zondag (0-4) zijn voorste kruisband afgescheurd.

Nieuw blessuredrama AZ: einde seizoen voor Vejinovic

AZ huurt Vejinovic dit seizoen van Feyenoord. Zondagmiddag trad de middenvelder met de Alkmaarders aan tegen de Rotterdammers. Dat voor hem speciale duel liep uit op een deceptie. Vejinovic moest in de 38ste minuut naar de kant met een knieblessure en werd vervangen door Dabney dos Santos. AZ verloor vervolgens met 0-4 van Feyenoord.

Maandag is uit de mri-scan gebleken dat Vejinovic zijn voorste kruisband heeft afgescheurd. Dat betekent meteen einde seizoen, zo melden de Alkmaarders op de clubsite. Een enorme dreun dus voor Vejinovic, die bij AZ juist het plezier in het voetbal weer had teruggevonden.

'Ik geniet. Ik heb nog niet helemaal mijn oude vorm te pakken, maar ik voel me steeds beter. Ik voel vertrouwen van de club, de trainer en de spelers en geniet op het veld', liet de controleur eind augustus optekenen. Dat was ook terug te zien aan zijn statistieken. Met vier assists in zeven Eredvisie-wedstrijden was hij weer ouderwets beslissend.

Aan die reeks komt nu een einde. Vreselijk voor Vejinovic, maar ook voor AZ. De 27-jarige middenvelder is na Calvin Stengs al de tweede basisspeler die de rest van het seizoen is uitgeschakeld. De jonge aanvaller scheurde in het openingsduel met PSV zijn kruisband.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.