Nieuw argument Ter Stegen in keepersvraagstuk: 'Een assist miste ik nog'

Reacties

Marc-André ter Stegen heeft bij absentie van Lionel Messi de hoofdrol opgeëist bij Barcelona. De Duitse goalie kon een bijzondere primeur bijschrijven.

Nieuw argument Ter Stegen in keepersvraagstuk: 'Een assist miste ik nog'

Bayern-president Uli Hoeness had nog gedreigd geen internationals meer af te staan aan de Duitse nationale ploeg als hun Manuel Neuer als nummer één zou worden gepasseerd ten faveure van Ter Stegen. Hij nam zijn woorden later terug. Maar Ter Stegen leverde zaterdag tegen Getafe (0-2) wel een nieuw argument in de discussie over zijn rol bij de nationale ploeg. In Spanje werd nogmaals geopperd dat de Barcelona-goalie ook de nummer één van Duitsland moet worden.

De goalie was zaterdag namelijk op meer fronten de man van de wedstrijd bij Barcelona. Niet alleen hield hij dankzij enkele fraaie reddingen zijn doel schoon, maar hij had ook een aanzienlijk aandeel in de openingstreffer van Luis Suárez. Hij zette in de 41ste minuut de Uruguayaan vrij voor het doel van Getafe met de 0-1 als resultaat. Ter Stegen werd met zijn bijdrage de eerste Barcelona-keeper die deze eeuw in La Liga een assist had.

'Ik had Suárez al gezien. Maar laten we ons niet voor de gek houden, hij liep zich ook knap vrij', liet Ter Stegen de Uruguayaan delen in de lof. 'Het was een perfect moment en Luis maakte het af. Ik miste nog een assist. Ik ben blij dat ik iets extra's heb kunnen betekenen voor het team.'

Ook de eerste clean sheet in het huidige La Liga-seizoen was een opsteker voor Ter Stegen en Barcelona. 'Dat is belangrijk. Het is de gewenste stap vooruit. Als team wilden we dat ook bereiken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.