Niet spelen geen optie voor PSV: 'We moeten de regels respecteren'

Reacties

'We moeten er het beste van maken. We missen een aantal spelers, maar we zien het als een uitdaging om de best mogelijke prestatie te leveren met het team dat we hebben. In mijn ogen is dat het enige wat we nu kunnen doen', zo stelde Jorrit Hendrix op de persconferentie in aanloop naar de Europa League-wedstrijd tegen Omonia Nicosia. Op die persconferentie ging het logischerwijs vooral over de coronagevallen bij de Eindhovenaren. 

Niet spelen geen optie voor PSV: 'We moeten de regels respecteren'
© Pro Shots
Omonia Nicosia
Omonia Nicosia
1 - 2
PSV
PSV

Nick Viergever viel woensdagochtend al weg wegens een positieve coronatest en vervolgens werd ook nog eens bekend dat Jordan Teze en Eran Zahavi niet mee naar Cyprus mochten. Teze en Zahavi waren eerder deze maand besmet met het coronavirus, maar zijn volledig hersteld. Cyprus hanteert echter een ander protocol dan Nederland en de UEFA. Mensen die eerder deze maand positief zijn getest, worden niet toegelaten op het eiland. Daarnaast ontbreken ook nog Denzel Dumfries, Pablo Rosario, Timo Baumgartl, Cody Gakpo, Joël Piroe en Maxime Delanghe.

Niet spelen? Dat was geen optie voor PSV: 'We moeten de regels volgen en die respecteren. Het was nu lastig met Zahavi en Teze, maar we volgen de regels van de UEFA en die van de Cypriotische regering en daardoor konden ze niet met ons mee', aldus Schmidt. 'Als je dertien spelers hebt, waarvan er één een doelman is, dan moet je spelen. Dat hebben we momenteel en we gaan de best mogelijke prestatie leveren morgen', vulde Hendrix aan.

Coach Roger Schmidt ziet het als een grote uitdaging voor hem om een zo goed mogelijk PSV op het veld te krijgen. 'Het is mijn taak om het team goed voor te bereiden. Dat is een uitdaging voor mij, want over 24 uur moet er een team staan dat klaar is om te vechten voor de overwinning', aldus de Duitse coach, die weet dat er na de nederlaag tegen Granada (1-2) een goed resultaat geboekt moet worden op Cyprus. 'Ons doel is om de knock-outfase te bereiken, daarvoor zijn we hier en na de nederlaag van vorige week hebben we echt een overwinning nodig.'

Hendrix stelt dan ook dat het aan de motivatie niet zal liggen bij PSV: 'Zeker in deze tijd zijn we erg gemotiveerd. We moeten het laten zien als team en ik kan je zeggen dat er morgen een op en top gemotiveerde ploeg staat, die vol voor de drie punten gaat strijden.'

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Europa League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
6
4
0
2
12-9
+3
12
2
Granada
6
3
2
1
6-3
+3
11
3
PAOK Saloniki
6
1
3
2
8-7
+1
6
4
Omonia Nicosia
6
1
1
4
5-12
-7
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.