Nice grijpt de leiding in strijd om handtekening Dolberg

Reacties

Kasper Dolberg staat op het punt om Ajax te verlaten. Voor de spits bestaat volgens de technische leiding van de club al langer veel interesse en aangezien Erik ten Hag niet altijd een beroep op de Deen doet, wil de voetballer graag verkassen om meer speeltijd te krijgen. OGC Nice lijkt de strijd om de komst van Dolberg te winnen.

Nice grijpt de leiding in strijd om handtekening Dolberg

Ten Hag gaf vandaag tijdens het wekelijkse persmoment ook aan dat Dolberg in een fase zit dat hij moet gaan spelen. Lang leek Hoffenheim de beste papieren te hebben. Trainer Alfred Schreuder, vorig seizoen de assistent van Ten Hag bij Ajax, kent de aanvaller en diens kwaliteiten goed. De Bundesliga-club wilde Dolberg graag huren, maar het lijkt er sterk op dat die deal is afgeketst omdat het management van Dolberg financieel hoog in de boom zat.

De kans is groot dat Ajax Dolberg nu niet gaat verhuren, maar verkopen. Nice zou nu zomaar eens de nieuwe club van Dolberg kunnen worden. De Fransen zouden wel bereid zijn de spits – hij heeft nog een contract tot medio 2022 – definitief over te nemen. Ajax doet zelf nog geen mededelingen over de interesse van Nice, maar een transfer van Dolberg lijkt nog slechts een kwestie van tijd.

De 21-jarige Dolberg brak in het seizoen 2016/17 door bij Ajax onder leiding van toenmalig trainer Peter Bosz. Het niveau dat de spits dat seizoen haalde, haalde hij vervolgens nooit meer. Dolberg werd de laatste seizoenen geplaagd door blessureleed en in die tijd hebben Dusan Tadic en Klaas Jan Huntelaar hem gepasseerd in de pikorde.

'Dolberg kan beter verhuurd worden, 36-jarige Huntelaar speelt beter'
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer K. Dolberg
Meer over K. Dolberg
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.