Nice betaalt ruim twintig miljoen euro voor Dolberg aan Ajax

Reacties

Ajax neemt afscheid van Kasper Dolberg. De Amsterdammers bevestigen op de officiële website dat de aanvaller voor 20.5 miljoen euro is verkocht aan OGC Nice. Dolberg heeft een vijfjarig contract getekend.

Nice betaalt ruim twintig miljoen euro voor Dolberg aan Ajax

Zo komt er een einde aan een huwelijk met pieken en dalen. Dolberg (21) brak in het seizoen 2016/17 door in het eerste elftal en was een sterspeler in het elftal van Peter Bosz, dat de Europa League-finale bereikte. Na dit seizoen was er sprake van een grote transfer naar het buitenland, maar Dolberg bleef bij Ajax. De aanvaller kreeg te maken met blessureleed en liet slechts nog glimpen zien van zijn oude niveau.

Dolberg liet zelf aan Ajax weten te willen vertrekken nadat hij na een veelbelovende start van dit seizoen toch weer op de bank belandde. De Deense international was van mening dat hij niet goed past in de speelstijl van trainer Erik ten Hag en had het gevoel dat er weinig vertrouwen in hem is, hoewel hij tijdens de voorbereiding toch de nodige kansen kreeg als basisspeler bij Ajax.

Het was daarom ook Dolberg zelf die besloot om een streep te zetten door een overgang naar 1899 Hoffenheim. Alfred Schreuder, vorig seizoen nog assistent bij Ajax, wilde hem op huurbasis naar Duitsland halen, maar de aanvaller kiest heel bewust voor een definitief vertrek uit Amsterdam. Bij Nice, dat de ambitie heeft om op zeer korte termijn de Franse top te bestormen, voelt hij het vertrouwen wel. 

Dolberg speelde uiteindelijk 119 wedstrijden in het eerste elftal van Ajax. Daarin maakte hij 45 doelpunten. 

Het eerste seizoen van Kasper Dolberg bij Ajax was ook meteen zijn beste.
Bekijk hier al onze video's
Meer K. Dolberg
Meer over K. Dolberg
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.