Neymar vol lof: 'Ik wil voor Mbappé doen wat Messi voor mij deed'

Reacties

Neymar geniet met volle teugen van het spelen met Kylian Mbappé bij Paris Saint-Germain. De Braziliaanse ster denkt dat het Franse toptalent kan uitgroeien tot één van de beste spelers ter wereld.

Neymar vol lof: 'Ik wil voor Mbappé doen wat Messi voor mij deed'

Door een transfersom van 222 miljoen euro werd Neymar afgelopen zomer de duurste speler aller tijden. Niet veel later haalde PSG voor 180 miljoen euro ook Kylian Mbappé binnen, die op papier eerst wordt gehuurd van AS Monaco. De twee peperdure aanvallers ontwikkelden in Parijs al snel een bijzondere band.

De inmiddels 25-jarige Neymar kan zich goed verplaatsen in Mbappé. De Braziliaan werd zelf immers ooit ook als jong talent voor veel geld binnengehaald door Barcelona. In Spanje werd Neymar vervolgens op sleeptouw genomen door Lionel Messi, een rol die hij nu voor zichzelf weggelegd ziet.

'Ik denk Kylian een gigantisch talent is, die nu al een heel hoog niveau haalt. Hij is een geweldige speler. Hij heeft alles in huis om één van de beste spelers ter wereld te worden. Ik ben een groot fan van hem en probeer hem waar ik kan te helpen. Ik hoop voor hem te kunnen doen wat Lionel Messi voor mij heeft gedaan in Barcelona', aldus Neymar tegen L'Équipe.

De nog altijd pas achttienjarige Mbappé kroonde zich dinsdagavond tegen Anderlecht tot meest trefzekere tiener ooit in de Champions League. Na twaalf wedstrijden staat de Franse international al op acht doelpunten in het miljardenbal, één meer dan Patrick Kluivert.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.