Neymar scoort vier keer bij ongelooflijke voetbalshow Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain had het in de uitwedstrijd nog vrij lastig met Dijon (1-2), maar heeft in eigen huis niets van de middenmoter over gehouden. Edinson Cavani evenaarde een clubrecord van Zlatan Ibrahimovic en Neymar maakte vier doelpunten (!) in een overtuigende 8-0 overwinning.

Paris Saint-Germain - Dijon 8-0
Een swingend Paris Saint-Germain was woensdagavond al na ruim twintig minuten spelen klaar met Dijon, dat simpelweg geen partij was voor de ongenaakbare koploper van de Ligue 1. Met een schitterend geplaatst schot opende Ángel Di María al in de vierde minuut de score. Net buiten het vijandelijke strafschopgebied legde de Argentijn de bal met een fraaie curve in de verre hoek.

Tien minuten later verdubbelde Di María ook de marge. Neymar brak door en ging voor eigen succes, maar vlak voor de doellijn gaf Di María nog het beslissende zetje. Ook bij de 3-0 was Di María betrokken: ditmaal leverde hij de assist voor de rake kopbal van Cavani. Voor Cavani betekende dit zijn 156e doelpunt in het shirt van PSG, waarmee hij Zlatan Ibrahimovic evenaarde als topscorer aller tijden van de club.

Met de treffer van Cavani passeerde PSG tevens de grens van honderd doelpunten, waar het slechts 31 officiële wedstrijden voor nodig had. De honger van de thuisploeg was nog niet gestild en kort voor rust maakte Neymar doelpunt 102 in dit seizoen, met een prachtige directe vrije trap (4-0). Een klein kwartier in de tweede helft zorgde Neymar ook voor de 5-0. Nadat een lage voorzet niet goed werd weggewerkt, kon Neymar eenvoudig binnen schieten.

Het arme Dijon werd compleet onder de voet gelopen en Neymar maakte na een schitterende individuele actie, waarbij hij vijf tegenstanders passeerde, zijn hattrick compleet. Op aangeven van Neymar verscheen ook Kylian Mbappé op het scoreformulier (7-0) en uit een strafschop, gegeven na een overtreding op Cavani, verzorgde Neymar met zijn vierde goal van de avond het slotakkoord. Inclusief zijn twee assists was Neymar in totaal dus bij zes van de acht goals direct betrokken.

Guingamp - Olympique Lyon 0-2
Kenny Tete én Memphis Depay begonnen woensdagavond op de bank en de Nederlanders bleven daar ook de gehele wedstrijd tegen Guingamp zitten. Vanaf die positie zagen Tete en Depay Olympique Lyon een 0-2 overwinning boeken, dankzij doelpunten van Nabil Fekir ('26) en Houssem Aouar ('58). Lyon staat nu tweede in de Ligue 1, met een achterstand van elf punten op PSG.

Lille - Stade Rennes 1-2
Anwar El Ghazi had een basisplaats bij Lille en deed de volledige wedstrijd tegen Stade Rennes mee, maar hij kon een 1-2 nederlaag voor zijn ploeg niet voorkomen. Lille kwam kort voor rust nog wel op voorsprong, via een knappe kopbal van Junior Alonso, maar in de tweede helft draaide Rennes de rollen om met goals van James Lea Siliki en Benjamin Andre. Lille staat zeventiende in de Ligue 1, met slechts een puntje meer dan Troyes, dat onder de degradatiestreep staat.