Neymar ontkent beschuldiging van verkrachting in alle toonaarden

De voorbereiding van Neymar met Brazilië op het toernooi om de Copa América in eigen land zijn verstoord door een aangifte van verkrachting tegen de sterspeler van de nationale ploeg. De 27-jarige aanvaller van Paris Saint-Germain ontkent de beschuldiging in alle toonaarden.

Neymar ontkent beschuldiging van verkrachting in alle toonaarden

In een zeven minuten durende video op Instagram reageert Neymar op de aantijgingen die zaterdag openbaar werden. 'Iedereen die mij kent, weet dat ik zoiets nooit zou doen', zegt de 96-voudig international van Brazilië, die als bewijs intieme foto's en Whatsapp-berichten toont waaruit moet blijken dat hij enkele dagen na de bewuste ontmoeting nog steeds op vriendschappelijke wijze communiceerde met de vrouw die hem nu beschuldigt.

Neymar spreekt van een gewone relatie tussen man en vrouw en stelt dat er niets is gebeurd wat niet door de beugel kan. 'Ik hoop dat de onderzoekers deze berichten lezen en zien wat er werkelijk is gebeurd.' Eerder liet zijn vader en zaakwaarnemer ook al weten dat zijn zoon onschuldig is. Hij zou het slachtoffer zijn van afpersing. Dat staat ook in een statement van zijn management dat op de officiële website van Neymar is geplaatst.

'Hoewel hij was verrast door het nieuws, waren de feiten al enkele dagen bekend bij de speler en zijn begeleiding, aangezien hij enkele dagen geleden het slachtoffer was van een poging tot afpersing door een advocaat uit São Paulo die zei dat hij de belangen van het vermeende slachtoffer behartigt. We verwerpen de onterechte beschuldigingen volledig. Al het bewijs zal binnen afzienbare tijd worden overhandigd aan de politie.'

Neymar werkt met de Braziliaanse nationale ploeg, waartoe ook Ajacied David Neres behoort, toe naar het toernooi om de Copa América, dat op 14 juni van start gaat met de eerste groepwedstrijd tegen Bolivia. In aanloop naar het Zuid-Amerikaans kampioenschap oefent het gastland nog tegen Qatar (5 juni) en Honduras (9 juni). Bij de start van de voorbereiding werd bekend dat Neymar zijn aanvoerdersband moest afstaan aan routinier Dani Alves. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Brazilië
Meer over Brazilië
Meer Neymar
Meer over Neymar