Neymar helpt Brazilië met zestigste interlandgoal langs Uruguay

Reacties

Neymar heeft Brazilië vrijdagavond aan een oefenzege geholpen tegen Uruguay. Vanaf de stip zorgde de sterspeler van Paris Saint Germain voor de enige goal van de wedstrijd.

Neymar helpt Brazilië met zestigste interlandgoal langs Uruguay
Brazilië
Brazilië
1 - 0
Uruguay
Uruguay

Het oefenduel met Uruguay was voor een aantal Brazilianen de ultieme kans om zichzelf te bewijzen tegenover Tite, bondscoach van Brazilië. Zo vulden Walace (Hannover 96) en Arthur (Barcelona) de vacatures op het middenveld in die waren ontstaan door het ontbreken van Casemiro en Philippe Coutinho. De 22-jarige Arthur speelde zijn vierde interland voor de Seleção, de 23-jarige Walace pas zijn derde.

Voorin kon Brazilië wel rekenen op de vertrouwde namen met sterspeler Neymar en Douglas Costa op de flanken en Roberto Firmino in de punt van de aanval. Uruguay stelde daar een aanvalslinie tegenover met Luis Suárez, Edinson Cavani én PSV-speler Gastón Pereiro. Het publiek in het Emirates Stadium werd daarmee op zijn wenken bediend. Het Emirates Stadium? Inderdaad, het stadion van Arsenal. In het kader van de Brasil Global Tour reist de Braziliaanse nationale ploeg de hele wereld rond voor vriendschappelijke duels. In de huidige interlandperiode zijn de Braziliaanse sterren na Londen ook te bewonderen in Milton Keynes tegen het Kameroen van bondscoach Clarence Seedorf.

Neymar (59 goals) continueert in die duels de jacht op het doelpuntentotaal van Pelé (77 goals). Een jacht die in de eerste helft al een succesvolle leek te worden. De sterspeler van Paris Saint Germain schoot van dichtbij de 0-1 tegen de touwen, maar deed dat volgens het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter in buitenspelpositie.

Na de afgekeurde goal bleef de 0-0 stand lange tijd behouden. Tot de 76ste minuut om precies te zijn. Nadat het Braziliaanse middenveld door de wissel van debutant Allan voor Renate Augusto nog verder aan ervaring inboette, was het Uruguyaan Diego Laxalt die met een uiterst onbesuisde actie een penalty weggaf. De vleugelverdediger van AC Milan schopte Roberto Firmino ondersteboven waardoor arbiter Craig Pawson naar de stip wees.

Een ultieme kans voor Neymar om zijn zestigste interlandgoal te maken en dat was niet aan dovemansoren besteed. Hij benutte de strafschop en is daarmee nog twee goals verwijderd van Ronaldo, die op de tweede plek staat op de ranglijst van all-time topscorers van Brazilië. De goal van Neymar bleek na 92 minuten de enige treffer van het oefenduel te zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.