Newcastle-coach: 'Tioté moet zijn agressie intomen'

Cheick Tioté maakt een uitstekende indruk in zijn eerste seizoen bij Newcastle United. Zijn coach Alan Pardew gaat hem echter wel aanspreken op zijn te agressieve speelwijze.

Newcastle-coach: 'Tioté moet zijn agressie intomen'

De voormalige middenvelder van Roda JC en FC Twente dwong bij de fans van Newcastle veel respect af met zijn meedogenloze manier van voetballen en zijn nooit aflatende inzet. Tioté kreeg zaterdag in het duel met Birmingham City (2-1 winst) echter alweer zijn veertiende gele kaart van dit seizoen. In de Premier League kregen alleen Robbie Savage, Mark Hughes en Paul Ince net zoveel boekingen in een seizoen.

'Normaal gesproken zijn de tackles van Cheick altijd prima getimed. Maar hij is soms wel heel erg agressief in het veld en dat moet hij een beetje leren intomen', laat Pardew weten over zijn strijdlustige middenvelder. 'De gele kaart tegen Birmingham was wat ongelukkig, want hij speelde heel gecontroleerd. Komende zomer ga ik met hem zitten en dan gaan we alle veertien gele kaarten van hem bekijken. Ik wil hem daarbij duidelijk maken dat vier of vijf van die kaarten absoluut onnodig waren.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's