'Newcastle United komt met verrassend hoog bod op Memphis'

Reacties

Newcastle United heeft een bod van twintig miljoen euro uitgebracht op Memphis Depay, zo schrijft Mundo Deportivo woensdag. Volgens de krant ziet zijn club Barcelona een verkoop wel zitten, maar wil Memphis het seizoen afmaken in Camp Nou.

'Newcastle United komt met verrassend hoog bod op Memphis'
© Pro Shots

Het is niet duidelijk of het gaat om een bod inclusief of exclusief bonussen, maar het bedrag van twintig miljoen euro is wel opvallend hoog te noemen. Dinsdag schreef Sport immers nog dat Barcelona een bedrag van tien tot vijftien miljoen euro verlangt voor Memphis. Wellicht speelt mee dat Barcelona beseft dat Newcastle sinds de komst van Saoedische eigenaars veel geld te besteden heeft.

© Pro Shots

Memphis beschikt over een aflopend contract en wordt gezien als een van de belangrijkste kandidaten voor een uitgaande transfer, waarmee ruimte gemaakt kan worden voor eventuele versterkingen. De Oranje-international speelt in principe geen grote rol in de plannen van Xavi: hij zat bij de eerste vier competitiewedstrijden in het huidige seizoen op de bank en raakte vervolgens na twee optredens in La Liga geblesseerd.

Directeur Jordi Cruijff benadrukte eerder deze maand echter wel dat Memphis 'zich altijd voortreffelijk heeft opgesteld' en dat 'een fitte Memphis iedere club van dienst kan zijn'. ' De realiteit van vandaag is dat Lewandowski voor drie wedstrijden geschorst is', wierp hij alvast een blik op de hervatting van La Liga. 'Iedereen is hard nodig, ook de spelers van wie je dat in september misschien nog niet verwacht.'

Zelf is Memphis volgens Mundo Deportivo uit op een langer verblijf bij Barcelona. De 28-jarige aanvaller heeft in dat geval meer tijd om na te denken over zijn toekomst. Bovendien kan hij als transfervrije speler een beter contract verdienen, omdat zijn nieuwe club geen geld kwijt is aan een transfersom. Voor Barcelona is een winters vertrek van Memphis aantrekkelijk, omdat hij anders gratis de deur uit zou gaan.

Training
Sinds woensdag is Memphis overigens weer aangesloten bij de trainingen van Barcelona. Hij had even vrijaf na de uitschakeling op het WK. Frenkie de Jong, die eveneens deel uitmaakte van de selectie van Oranje, keerde dinsdag al terug op het sportcomplex. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.