Newcastle speelt zich veilig door zege op B-ploeg Arsenal

Reacties

Newcastle United heeft zondag in eigen huis Arsenal verslagen met 2-1. Daardoor is de thuisploeg zo goed als zeker van handhaving en heeft Arsenal in 2018 nog altijd geen punt gepakt in een uitwedstrijd in de competitie. Al zal Arsenal-coach Arsène Wenger niet al te lang wakker liggen van de nederlaag.

Newcastle speelt zich veilig door zege op B-ploeg Arsenal

De Franse coach richt zich in het restant van het seizoen immers op Europa League-winst en het daarmee samenhangende Champions League-ticket. Via de competitie is kwalificatie voor het miljardenbal allang uit zich. Dat de prioriteit niet langer in de Premier League ligt, was zondag ook af te zien aan de opstelling. Mesut Özil, Aaron Ramsey, Henrikh Mkhitaryan (geblesseerd), Laurent Koscielny, Héctor Bellerín en Jack Wilshere ontbraken op St. James Park, terwijl jongeling Joe Willock wel de kans kreeg.

Het spitsenduo Pierre-Emerick Aubameyang/Alexandre Lacazette was wel aanwezig in Newcastle en het waren die twee aanvallers die na een klein kwartier voor de voorsprong van Arsenal zorgden. Na een fraaie lange bal van Shkodran Mustafi was het voorbereidende werk van Aubameyang dusdanig goed dat Lacazette betrekkelijk eenvoudig kon binnenschieten: 0-1. Het was voor Arsenal het honderdste officiële doelpunt van dit seizoen, een mijlpaal die Manchester City, Liverpool en Tottenham Hotspur eerder al bereikten.

De thuisclub kwam na een klein half uur langszij, via de laatste weken productieve Ayoze Perez (foto boven). Na een aanval over vele schijven brak Jonjo Shelvey de defensie open met een fraaie lange bal en via DeAndre Yedlin kwam de bal bij Perez. Omdat de Spanjaard bij de eerste paal Mustafi te snel af was, kon hij binnenschieten.

In het tweede bedrijf werd nog maar één keer gescoord. In de 68ste minuut profiteerde Newcastle van zeer matig uitverdedigen van Nacho Monreal en leverde Perez de assist op Matt Ritchie. Newcastle hield die voorsprong vast en staat met nog vijf duels te gaan dertien punten voor op nummer achttien Southampton. Voor Arsenal is het de eerste keer sinds 1925 dat de club een jaar begint met vijf nederlagen in de eerste uitwedstrijden. 

Arsenal is nog steeds zesde, een plek die aan het einde goed is voor Europa League-kwalificatie. De zevende stek (Burnley, twee punten minder) is dat niet. Arsenal zal de duels met Atlético Madrid al rood omcirkeld hebben in de agenda hebben. Op 24 april en 3 mei zijn de Madrilenen de opponent in de halve finale van de Europa League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.