Newcastle neemt punt mee uit San Siro, invaller Reijnders maakt CL-debuut

Reacties

Aan kansen geen gebrek in San Siro. Maar wat AC Milan dinsdag ook probeerde, de bal wilde er maar niet in. Met name Rafael Leão spaarde Newcastle United, dat na 21 jaar met een doelpuntloos gelijkspel terugkeerde in de Champions League.

Newcastle neemt punt mee uit San Siro, invaller Reijnders maakt CL-debuut
AC Milan
AC Milan
0 - 0
Newcastle United
Newcastle United

Milan ging zaterdag keihard onderuit in de Derby della MadonninaTegen Newcastle United voerde trainer Stefano Pioli drie wijzigingen door. Naast Christian Pulisic en Simon Kjær verloor ook Tijjani Reijnders zijn basisplaats. De Oranje-international moest voorrang verlenen aan Tommaso Pobega. Dat betekende dat Sven Botman de enige Nederlander op het veld was.

Botman hoefde zich in San Siro niet te vervelen, want Milan gaf in eigen huis vol gas. De ploeg van Pioli loste binnen twintig minuten liefst zes schoten op doel. Dat was de club sinds het seizoen 2003/04 niet meer gelukt. Met kunst- en vliegwerk hield Newcastle stand. De grootste kans voor rust was voor Leão, maar de Portugees verzuimde zichzelf (en Milan) te belonen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Champions League-debuut Reijnders
Na de pauze had Newcastle de zaken beter voor elkaar. Milan bleef de bovenliggende partij, maar van een schiettent was geen sprake meer. Vlak na het verstrijken van de zestigste minuut vond Pioli het tijd voor Pulisic en Reijnders, die een serieuze kans kreeg. Zijn inzet miste kracht en kon eenvoudig worden gevangen door Nick Pope.

Doelpunten zouden er niet meer vallen in San Siro. Zowel Mike Maignan, die in de slotfase geblesseerd uitviel, als zijn vervanger Marco Sportiello hoefde nauwelijks in actie te komen. Aan de andere kant zwichtte ook Pope niet meer. Door het doelpuntloze gelijkspel houdt Newcastle aan de eerste Champions League-wedstrijd in 21 jaar een punt over.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.