Newcastle druipt af na Pukki Party, investeringen helpen Villa niet

Teemu Pukki groeide zaterdagmiddag met een hattrick uit tot de grote held van promovendus Norwich City. Ondertussen nemen de zorgen bij big spender Aston Villa toe en heeft Everton de eerste overwinning van het seizoen te pakken.

Everton
Everton
1 - 0
Watford
Watford

Liefst 120 miljoen euro gaf Marcel Brands bij Everton uit aan nieuwe spelers in de afgelopen transferwindow, maar slechts één van die aankopen stond tegen Watford in de basis: Jean-Philippe Gbamin. Beoogde sterspelers als Alex Iwobi en Moise Kean vonden zichzelf terug op de bank. Bernard, die de voorkeur kreeg boven Iwobi, beloonde het vertrouwen van manager Marco Silva door al in de tiende minuut de score te openen. De kleine Braziliaan kwam van de linkerflank naar binnen en schoot met rechts raak in de korte hoek: 1-0.

Het doelpunt van Bernard bleek beslissend. Watford was enkele malen dicht bij de 1-1, maar die viel niet voor de ploeg van bankzitter Daryl Janmaat. Ook niet na het inbrengen van aanwinst Danny Welbeck. Bij Everton kreeg Kean in tegenstelling tot Iwobi nog wat speeltijd, maar ook de Italiaan slaagde er niet in zijn naam op het scorebord te krijgen. Everton heeft na twee duels nu vier punten.

Brighton & Hove Albion
1 - 1
West Ham United

Jürgen Locadia was zijn basisplaats na één wedstrijd alweer kwijt bij Brighton, waar Alireza Jahanbakhsh buiten de selectie viel. Davy Pröpper had wel een basisplaats bij de thuisploeg. Het was West Ham United dat in de redelijk gelijkopgaande wedstrijd na 61 minuten de leiding nam. Javier Hernández dook op voor doelman Mathew Ryan en schoot via de handen van de keeper raak. Luttele minuten later trok Leandro Trossard, die in de eerste helft een doelpunt afgekeurd zag worden door de VAR vanwege buitenspel, de stand alweer gelijk. De Belg schoot vanaf de rand van de zestien hard raak en bepaalde daarmee de eindstand op 1-1.

Aston Villa
Aston Villa
1 - 2
AFC Bournemouth

Met 150 miljoen euro aan nieuwe spelers wil Aston Villa lijfsbehoud veiligstellen, maar de promovendus is het seizoen begonnen met twee nederlagen. Tegen het AFC Bournemouth van basisklant Nathan Aké ging het al heel snel mis voor de thuisploeg, waar Anwar El Ghazi een basisplaats had. Na één minuut en dertig seconden ging de bal namelijk op de stip na een domme overtreding van doelman Tom Heaton. Joshua King benutte de strafschop feilloos. Ook bij de 0-2 zag Heaton er niet lekker uit, want het schot van Harry Wilson leek niet helemaal onhoudbaar.

Twintig minuten voor tijd werd het weer spannend op Villa Park toen Douglas Luiz zijn eerste doelpunt voor de club maakte. De van Manchester City overgekomen Braziliaan mikte de bal bij zijn debuut vanaf ruim twintig meter prachtig in de bovenhoek: 1-2. Vlak na die goal kwam Jota in de ploeg voor El Ghazi, maar het slotoffensief leverde Villa niets meer op. Daardoor staat de teller na twee duels op nul punten.

Norwich City
3 - 1
Newcastle United

Norwich City begon het seizoen met een ingecalculeerde nederlaag tegen Liverpool, maar liet tegen de grootmacht al zien over de nodige kwaliteit te beschikken. Dat kwam er tegen Newcastle United wederom uit. Teemu Pukki groeide uit tot de held van de dag. De Finse spits scoorde al tegen Liverpool en prikte er tegen Newcastle zelfs drie in namens de ploeg van doelman Tim Krul. Vooral zijn eerste, in de 32ste minuut, was van grote schoonheid. Pukki nam een afvallende bal vol op zijn slof en volleerde prachtig raak. Na ruim een uur spelen schoof hij de 2-0 binnen.

Het werd nog veel mooier voor Pukki. Na een fraaie aanval schoot de ervaren aanvalsleider met links zijn derde van de middag tegen de touwen. Daarmee werd de Fin de eerste speler sinds Efan Ekoku in 1993 die een hattrick maakt voor Norwich City in de Premier League. Het leverde de promovendus bovendien de de eerste driepunter van het seizoen op.