Neville voorspelt: meest ervaren Mancunian past niet in beeld Ten Hag

Reacties

Erik ten Hag ziet David de Gea niet als een geschikte doelman voor de lange termijn bij Manchester United, zo vermoedt Gary Neville. De Spanjaard beschikt over een aflopend contract en past volgens Neville niet binnen de speelstijl van Ten Hag.

Neville voorspelt: meest ervaren Mancunian past niet in beeld Ten Hag

'We weten allemaal waar Ten Hag dit Manchester United naartoe wil leiden', stelt Neville in zijn eigen podcast. 'Hij wil 75 procent balbezit, hij wil spelers die goed zijn aan de bal. De verdedigers en de keeper moeten ook sterk zijn aan de bal. Ik vermoed dat de carrière van De Gea bij Manchester United een kort leven beschoren is onder Ten Hag.'

© Pro Shots

De Gea geldt al sinds het seizoen 2011/12 als eerste keeper van Manchester United. De 31-jarige sluitpost stond al 496 officiële wedstrijden onder de lat bij The Red Devils en is daarmee de recordhouder binnen de huidige selectie. In de personen van Kevin Trapp en Yann Sommer had Ten Hag in de zomer nieuwe keepers op het oog, maar uiteindelijk werd er geen doelman gehaald.

'Ten Hag is erop gebrand om zijn filosofie door te voeren en vanuit de verdediging op te bouwen', denkt Neville. 'Hij wil de riskante passes zien richting het middenveld die Ederson regelmatig verstuurt bij Manchester City. Bij hem zien we die niet meer als riskant, omdat ze het zo goed uitvoeren. Dat is waar Ten Hag naar streeft.'

Volgens media in Engeland behoort De Gea tot de grootverdieners op Old Trafford: alleen Cristiano Ronaldo zou meer geld verdienen. De club zou dan ook de nodige salariskosten besparen als De Gea inderdaad vertrekt na dit seizoen. Eerder op de maandag schreef The Telegraph al dat Ten Hag zelf wil beoordelen welke spelers een nieuw contract verdienen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.