Neuer verder op weg naar zijn ultieme doel: het WK

Reacties

Manuel Neuer heeft donderdag een volgende stap gezet op weg naar zijn comeback bij Bayern München. Een fraai sluitstuk als opmaat voor een optreden op het mondiale podium lonkt.

Neuer verder op weg naar zijn ultieme doel: het WK

Neuer trainde donderdag voor het eerst sinds zijn blessure weer met de bal. 'De reflexen zijn er nog', schreef Bayern ronkend op de website naar aanleiding van de volgende stap in zijn herstel. In september brak hij een middenvoetsbeentje, waardoor hij zowel bij zijn club als bij de nationale ploeg tot de rol van toeschouwer werd veroordeeld.

De verrichtingen op het trainingsveld bieden Neuer perspectief voor een voor hem welkome rentree bij Bayern. De 32-jarige doelman kan met een comeback in het Beierse doel de twijfels wegnemen over zijn plaats bij de nationale ploeg. Hoewel bondcoach Joachim Löw zijn vertrouwen heeft uitgesproken, hadden een gebrek aan wedstrijdritme én het overtuigende optreden van Marc-André ter Stegen bij Barcelona zijn status bij Duitsland geërodeerd.

Als Neuer daadwerkelijk zijn vervanger Sven Ulreich weer aflost in het doel van Bayern, dan kan hij zijn deels mislukte seizoen toch nog glans geven. De Duitse grootmacht is immers ook nog in de race voor de Champions League-zege. Het zou voor hem een mooie opmaat zijn voor zijn ultieme doel: het verdedigen van de titel die in 2014 in Brazilië werd veroverd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.