Neuer naast Kahn: zorgt Huntelaar ervoor dat het nog iets langer gelijk blijft?

Reacties

Een zege van Bayern München dankzij een treffer van Robert Lewandowski. De triomf van Der Rekordmeister bij FC Augsburg had woensdag met andere woorden een hoog déjà vu-gehalte. Voor Manuel Neuer was het echter een memorabel duel.

Neuer naast Kahn: zorgt Huntelaar ervoor dat het nog iets langer gelijk blijft?
© Pro Shots
FC Augsburg
FC Augsburg
0 - 1
Bayern München
Bayern München

De 34-jarige doelman noteerde namelijk zijn 196ste clean sheet in de Bundesliga, waarmee hij het record van Oliver Kahn evenaarde. Na afloop stond Neuer met een fraaie Instagram-post stil bij zijn bijzondere prestatie.

In het klassement van de weiße Westen (bestaat er een mooiere Duitse voetbalterm?) bezet Oliver Reck de derde plaats met 172 keer de nul. Een icoon als Sepp Maier bleef steken op 'slechts' 136 clean sheets, terwijl tweevoudig WK-finalist Toni Schumacher gedurende honderd Bundesliga-duels geen enkel doelpunt om de oren kreeg.

Neuer kan het record zondag helemaal in eigen handen krijgen, wanneer Bayern aantreedt tegen het geplaagde Schalke. Uitgerekend de club waar de wereldkampioen van 2014 de jeugdopleiding doorliep en zijn eerste Bundesliga-clean sheets realiseerde. Of steekt Klaas Jan Huntelaar (zijn teamgenoot in het seizoen 2010/11) daar een stokje voor?

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk de samenvatting van FC Augsburg - Bayern München
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer M. Neuer
Meer over M. Neuer
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.