Netflix-serie beurt Pochettino op in aanloop naar clash met PSV

Reacties

Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino leeft met een goed gevoel toe naar de Champions League-ontmoeting met PSV van dinsdag. Opmerkelijk genoeg heeft dat niet zoveel te maken met de sportieve prestaties of de status van zijn selectie, maar met de serie House of Cards. Dat heeft Pochettino maandag tijdens zijn perspraatje verklapt.

Netflix-serie beurt Pochettino op in aanloop naar clash met PSV

Een week geleden sprak de trainer nog openhartig over zijn gemoedstoestand, die toen niet best was. 'Het is vreemd: ik heb me in vierenhalf jaar bij deze club nog nooit zo slecht gevoeld als nu, terwijl dit de beste seizoenstart ooit is voor Tottenham', vertelde hij toen. 'Het is moeilijk uit te leggen, het heeft met alle omstandigheden te maken.' Daarmee doelde de Argentijn onder meer op het gedoe rondom de verbouwing van White Hart Lane, de vele blessuregevallen in zijn spelersgroep én het feit dat hij geen zomerse versterkingen mocht verwelkomen.

In de persconferentie voorafgaand aan PSV-thuis (aftrap om 21.00 uur) had hij echter een bijzonder opvallende verklaring voor zijn verbeterde humeur. 'Het is tot nu toe een vreemd seizoen, maar de reden dat ik hier zo blij zit, is het feit dat het nieuwe seizoen van House of Cards is begonnen', aldus Pochettino met een vette grijns. De Netflix-serie over de Amerikaanse politiek kan hem duidelijk bekoren. 'Gisteren heb ik drie afleveringen gekeken. Ik leer er veel van, ik kan deze serie aan iedereen aanraden.'

Pochettino ziet namelijk raakvlakken met zijn eigen werkveld. 'Voetbal lijkt in sommige opzichten best veel op politiek, en die overeenkomsten worden alleen maar groter. Zo'n serie is soms een goede weerspiegeling van hoe de samenleving in elkaar steekt. Welk personage uit House of Cards ik ben? Dat durf ik niet te zeggen, de serie is natuurlijk maar fictie', sloot hij het onderwerp met een brede lach af.

Twijfels over Vorm
Overigens heeft Pochettino op spelersgebied nog de nodige kopzorgen. Hij moet het sowieso doen zonder de geblesseerden Mousa Dembélé, Jan Vertonghen, Eric Dier, Victor Wanyama en Danny Rose. Een opsteker is dat Dele Alli weer fit is, maar na zijn rode kaart in Eindhoven is keeper en aanvoerder Hugo Lloris geschorst. 'Er zijn drie opties om hem te vervangen: Michel Vorm, Paulo Gazzaniga en Alfie Whiteman. Ik weet nog niet wie van de drie gaat keepen, ze hebben allemaal een kans van 33 procent. Maar dat er één van die drie gaat spelen, is zeker', knipoogde hij.

Toch ging Pochettino ook nog serieus op de status van zijn elftal in. 'Ik heb niet veel spelers tot mijn beschikking, het zijn er nu geloof ik achttien of negentien. Maar dat beïnvloedt onze voorbereiding op deze wedstrijd niet. De realiteit is nu eenmaal dat er nog maar een kleine kans is dat wij doorgaan naar de knock-outfase, zo eerlijk moeten we zijn. Deze wedstrijd is echter een geweldige kans om drie punten te pakken. Als we dát doen, houden we hoop op de volgende ronde.'

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep B UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
6
4
2
0
14-5
+9
14
2
Tottenham Hotspur
6
2
2
2
9-10
-1
8
3
Internazionale
6
2
2
2
6-7
-1
8
4
PSV
6
0
2
4
6-13
-7
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Luuk de Jong kan op Wembleys 'heilige gras' mijlpaal Sjaak Swart passeren
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.