Net geslaagde Poldervaart serieuze optie als trainer van Excelsior

Reacties

Meer dan tachtig dagen is het geleden dat Mitchell van der Gaag zijn vertrek als trainer van Excelsior aankondigde, maar nog altijd zijn de Kralingers er niet in geslaagd een opvolger voor de vertrekkende oefenmeester vast te leggen. Algemeen directeur Ferry de Haan denkt deze of begin volgende week een nieuwe trainer gestrikt te hebben.

Net geslaagde Poldervaart serieuze optie als trainer van Excelsior

Een opvallende naam die momenteel als kandidaat rond gaat is die van Adrie Poldervaart (foto), de huidige trainer van Tweede Divisionist Barendrecht en al meer dan twintig jaar fysiotherapeut bij de Rotterdamse club. De 47-jarige Poldervaart behaalde vorige week zijn diploma coach betaald voetbal en mag dus bij een bvo voor de groep staan.

Poldervaart was in eerste instantie geen optie als nieuwe hoofdtrainer, maar is inmiddels wel degelijk een kandidaat om hoofdtrainer van Excelsior te worden. De Haan bevestigt de kandidatuur van de fysiotherapeut, maar hij zegt ook nog met meerdere trainers in gesprek te zijn.

Wat zegt het dat het zo lang heeft moeten duren en dat de uiteindelijke zoektocht leidt naar de fysiotherapeut die al 25 jaar in dienst is van de club? Voetbaltechnisch- en tactisch gezien is de mogelijke aanstelling van Poldervaart zeker te begrijpen. Hij werkte in het amateurvoetbal in de Rijnmond-regio bij OHVV, Nieuwenhoorn, Spijkenisse, Zwaluwen en Barendrecht. In zijn tijd bij het Zwaluwen Vlaardingen kreeg hij de Rinus Michels Award voor beste amateurtrainer, bij Barendrecht (waar hij al drie seizoenen hoofdtrainer is) bezet hij een speeldag voor het einde van het seizoen de vierde plek in de Tweede Divisie. Extra aanbeveling: Poldervaart laat zijn ploegen fraai voetbal spelen. Veel pressing over het hele veld, altijd de opbouw van de tegenstander verstoren en veel positiewisselingen.

Poldervaart heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij het hoofdtrainerschap bij Excelsior ambieert. De Haan moedigde hem ook aan de cursus coach betaald voetbal te doen. De mogelijke nieuwe trainer liet de afgelopen weken ook enkele malen weten te begrijpen dat Excelsior eerst andere mogelijkheden onderzoekt.

Lijstjes
De Haan liet zich de voorbije weken en maanden ontlokken dat de trainerszoektocht hem tegenviel. Trainers wilden wachten, Excelsior stelde eisen. Er waren kandidaten die snel konden worden doorgestreept, er waren kandidaten die zichzelf meldden en na een gesprek vriendelijk bedankt werden. De lijstjes lagen er, maar waren aan verandering onderhevig. En ergens naast de lijstjes zweefde de naam van Poldervaart. Zat zijn naam altijd al stiekem in het achterhoofd en was hij een optie om achter de hand te houden? Dat kan gesprekken met potentiële trainers beïnvloed hebben.

Poldervaart zag alle namen van beoogde trainers voorbijkomen, stelde zich bescheiden op, liet bij tijd en wijle wel weten dat hij ooit de ambitie zou hebben om hoofdtrainer van zijn Excelsior te worden en wachtte af. Geduldig en inmiddels vastbesloten om de kans te pakken indien die zich voor zou doen.

Het is aan De Haan en Excelsior om definitief de voorkeur uit te spreken voor Poldervaart als nieuwe trainer. Hij hoeft in ieder geval niet meer voorgesteld te worden op de club waar hij al twintig jaar werkt. Juist dat veroorzaakt wellicht nog twijfel om Poldervaart tot nieuwe hoofdtrainer te benoemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.