Neres gaat tijdens Copa América 'weddenschapje' afsluiten met Tagliafico

Reacties

David Neres durft na de zege van Brazilië op Bolivia tijdens het toernooi om de Copa América al verder te kijken in het schema.

Neres gaat tijdens Copa América 'weddenschapje' afsluiten met Tagliafico
Brazilië
Brazilië
3 - 0
Bolivia
Bolivia

Mogelijk wacht in een van de volgende rondes een confrontatie met Nicolás Tagliafico (Argentinië) of Davinson Sánchez (Colombia), respectievelijk zijn huidige en zijn voormalige ploeggenoot bij Ajax. 'Ik denk dat we wel een weddenschapje gaan afsluiten. En ik hoop dat ik dat zal gaan winnen, haha', laat Neres weten aan VI.

Neres stond in de nacht van vrijdag op zaterdag in de basis bij Brazilië, dat het toernooi in eigen land inzette met een 3-0 overwinning. De avond was extra mooi voor de buitenspeler omdat zijn debuut op een groot toernooi plaatsvond in het Morumbi-stadion, de thuishaven van São Paulo waar hij jarenlang speelde voordat hij als negentienjarig talent naar Ajax vertrok.

Nu kwam hij terug als basisspeler van Brazilië en maakte indruk met zijn volwassen spel. 'Iedereen was er, mijn familie, vrienden en vriendin,' glunderde de buitenspeler na afloop. Helaas kon hij ze niet zien na de wedstrijd. 'Nee, we moeten naar het hotel, want morgen hebben we een training en dan vliegen we naar Salvador (waar Brazilië dinsdag tegen Venezuela speelt, red.).'

Wellicht dat hij nog wel even een moment voor zichzelf zal vinden om te beseffen hoe bijzonder het was. 'Ik had het gevoel dat ik een thuiswedstrijd speelde. In mijn huis, bij mijn oude club. Dat is altijd speciaal. Nu is het de kunst om de focus te behouden en om te blijven gaan. Ik maak veel meters, waarbij ik altijd probeer om zowel aan te vallen als te verdedigen. Alles om het team te helpen.'

Meer over David Neres, over onder meer zijn afgeketste transfer naar China in de winterstop, lees je in dit VI PRO-stuk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Neres
Meer over Neres
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.