Negatief clubrecord hangt als donkere wolk boven Heerenveen

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. De negende speelronde wordt afgesloten in Friesland, waar SC Heerenveen en Vitesse de strijd met elkaar aangaan.

Negatief clubrecord hangt als donkere wolk boven Heerenveen
 
Speeldag9
Aftrap16.45 uur
ScheidsrechterChristiaan Bax

• SC Heerenveen was na zes speelrondes als enige Eredivisie-ploeg ongeslagen. Sindsdien verloor de formatie van Jurgen Streppel twee keer, waardoor de Friezen zakten naar de zesde plaats. Vitesse begon dit Eredivisie-weekeinde op de vierde positie.

• Voor de 26ste keer binden SC Heerenveen en Vitesse in Friesland de strijd aan in het kader van de Eredivisie. De Arnhemmers gaan voor hun zevende zege, waar de thuisploeg hoopt op de elfde triomf. Tot nu toe kende dit treffen negen keer geen winnaar.

• SC Heerenveen leed in 2017 al dertien nederlagen in de Eredivisie. Het clubrecord van verliesbeurten in één kalenderjaar staat op veertien en werd gevestigd in 2006, 2009 en 2010.

Samenvatting FC Utrecht - SC Heerenveen

• Een mijlpaal voor Streppel, die SC Heerenveen voor de vijftigste keer gaat coachen in een officieel duel. Zijn balans is tot nu toe precies in evenwicht met twintig overwinningen, negen remises en twintig verliespartijen.

• Na acht speelrondes was Vitesse de best presterende club in uitwedstrijden. Buiten Arnhem pakte de ploeg van Henk Fraser tien punten, in eigen huis staat de teller op vijf punten.

Samenvatting Zulte Waregem - Vitesse

• Vitesse, dat donderdag met 1-1 gelijkspeelde tegen Zulte Waregem in het Europa League-toernooi, incasseerde deze Eredivisie-jaargang slechts één treffer in het eerste uur, de vliegensvlugge goal van Wout Weghorst in het treffen met AZ.

'Matavz of Castaignos verschilt nogal bij Vitesse'

• Fraser won van geen enkele Eredivisie-trainer vaker dan van Streppel: drie keer. De andere drie ontmoetingen resulteerden voor de oud-speler van Feyenoord in twee gelijke spelen en één nederlaag.

Samenvatting Heracles Almelo - Vitesse

De laatste 5 Eredivisie-edities van SC Heerenveen - Vitesse:

SeizoenUitslag
2012/132-1
2013/142-3
2014/154-1
2015/160-0
2016/171-1
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.