Nederlandse topclubs staken gesprekken over BeNeLiga

Reacties

De Nederlandse topclubs hebben een streep gezet door de plannen om een BeNeLiga op te richten. Er is onvoldoende draagvlak voor het initiatief.

Nederlandse topclubs staken gesprekken over BeNeLiga
© Pro Shots

'In de afgelopen maanden is serieus onderzocht of een BeNeLiga met een split season model haalbaar was', meldt de Eredivisie CV in een verklaring. 'Een Nederland-Belgische delegatie had hierover begin maart een onderhoud met de top van de UEFA onder leiding van voorzitter Aleksander Ceferin.'

'De Nederlandse topclubs zetten het project nu stop, omdat het benodigde draagvlak binnen het Nederlandse voetbal ontbreekt. Het Nederlandse voetbal gaat nu verder met het verfijnen van het businessplan als één van de volgende stappen richting realisatie van de NL League.'

Om de inkomsten te vergroten lieten Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, FC Utrecht en Vitesse onderzoeken of het oprichten van een BeNeLiga aantrekkelijk en/of haalbaar was. De clubs staken daar veel tijd en geld in, maar er blijkt zowel bij hen als bij de overige Nederlandse clubs te weinig draagvlak te zijn.

Pro League
De Pro League neemt akte van de Nederlandse positie en wil de komende maanden concrete stappen zetten om het Belgische clubvoetbal vooruit te helpen. De nieuwe CEO Lorin Parys wil de Belgische clubs de komende tijd overtuigen dat er een momentum ligt voor een beter en moderner Belgisch topvoetbal.

VI schreef vorig jaar al dat de BeNeLiga er door de komst van de NL League waarschijnlijk niet ging komen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.