'Nederlandse praktijken' in aanloop naar cruciaal duel Club Brugge

Reacties

LASK Linz mag dan een minder bekende naam zijn in het Europese voetbal, volgens Ruud Vormer mag Club Brugge de Oostenrijkers geen moment onderschatten. De Nederlandse middenvelder van de Belgische topclub erkende in aanloop naar het duel in Linz dat het nu al een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen is voor Blauw-Zwart. De Belgische bond handelt ook naar dat belang.

'Nederlandse praktijken' in aanloop naar cruciaal duel Club Brugge
LASK Linz
LASK Linz
0 - 1
Club Brugge
Club Brugge

'Dat laat ik aan jullie', zo kaatste Vormer de bal terug toen hij bij Sporza de vraag kreeg of de Belgen favoriet zijn in het tweeluik uit de play-offs om Champions League-voetbal. 'Die gasten kunnen aardig ballen, hoor. Ze hebben Basel uitgeschakeld, dus we mogen hen zeker niet onderschatten.'

De voormalige Feyenoorder meent dat het een voordeel is dat Club Brugge uit begint. 'Ik vind het lekker dat we thuis eindigen, zodat we het hopelijk voor eigen publiek kunnen afmaken. Maar het begint uiteraard met een goed resultaat in Linz.' Of een doelpuntloos gelijkspel tot die categorie behoort? 'Een 0-0 kan, maar ik scoor wel liever in een uitwedstrijd. Als wij ons spel spelen, dan moeten we Linz kunnen pakken. Voor Linz schijnt het de wedstrijd van de eeuw te zijn, las ik vanmorgen', zo verwacht Vormer een tot de tanden toe bewapende opponent. Een goed resultaat voor Club Brugge zou overigens goed nieuws zijn voor Nederland.

Ophef
In aanloop naar het duel van dinsdag is er in België ondertussen ophef ontstaan. Het duel van zaterdag, dan zou Club Brugge het opnemen tegen Charleroi, is immers uit het schema gehaald. Zodoende kan de nummer twee van het afgelopen seizoen zich optimaal voorbereiden op het weerzien met LASK. En dat allemaal om voor het eerst in veertien jaar weer eens twee Belgische ploegen in de groepsfase van de Champions League te krijgen.

'Deze wedstrijden zijn van groot belang voor het Belgische coëfficiënt en de uitstraling van het Belgische voetbal', stelt de Pro League in een verklaring om vervolgens toe te voegen dat het om een uitzondering gaat. 'Dit uitstel werd enkel verleend voor de barragewedstrijden van de UEFA-competities en zal geen navolging krijgen voor eventuele gelijkaardige vragen van de clubs tijdens de groepsfase.'

Het uit het programma halen van het duel bij Charleroi heeft bij de opponent van Club voor woede gezorgd. Die club stelt zelfs voorlopig te handelen alsof er geen sprake is van een geschrapt duel. Een nieuwe datum voor het treffen wordt pas na het Europese tweeluik ingepland.

Eredivisie
Ook in Nederland is tumult ontstaan over een dergelijke gang van zaken, al is in de Eredivisie sprake van een nóg meer uitgekleed programma. De duels PSV-FC Groningen, Ajax-Fortuna Sittard en Feyenoord-AZ zijn dit weekend allemaal geschrapt en naar eind september verplaatst. De traditionele topdrie en AZ hebben immers nog uitzicht op plaatsing voor Europees voetbal. In het geval van de Alkmaarders is FC Antwerp de tegenstander en ook die Belgische ploeg zag het competitieduel van dit weekend verplaatst worden. Het duel met AA Gent, dat zelf ook in Europa actief is komende week, is verplaatst naar november.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.