Nederlandse clubs breken transferrecord

Reacties

De Nederlandse clubs hebben deze zomer gezamenlijk een nieuw transferrecord gevestigd. In de afgelopen maanden maakten 670 spelers een transfer van, naar of binnen Nederland. In 2017 bleef de teller steken op 648 mutaties.

Nederlandse clubs breken transferrecord

De transfermarkt sloot maandagnacht om 00.00 uur. De laatste transfer werd uitgevoerd door Willem II. De Tilburgers huurden Mike Ndayishimiye van NEC. Van alle Eredivisie-clubs was FC Twente het actiefst op de laatste transferdag. De contracten van Tom Boere, Alexander Laukart, Jelle van der Heyden en Jeroen van der Lely werden opgezegd, Joël Latibeaudiere werd gehuurd van Manchester City. In de laatste 24 uur van de transferwindow werden er 42 transfers geregistreerd door de KNVB.

De duurste transfers in de Eredivisie kwamen op naam van twee Ajacieden. Matthijs de Ligt (Juventus) en Frenkie de Jong (Barcelona) vertrokken voor 75 miljoen euro. Over De Jong werd begin 2019 al een akkoord bereikt, zijn transfersom kan oplopen tot 86 miljoen euro. Ook PSV maakte een transferklapper, zij verkochten Hirving Lozano voor minimaal 34 miljoen euro aan Napoli.

De duurste aanwinst deze zomer komt ook op naam van Ajax. Quincy Promes werd voor ruim vijftien miljoen euro overgenomen van Sevilla. Bruma van PSV kostte naar schatting net wat minder.

Bekijk in dit overzicht alle 42 transfers die op de slotdag van de Nederlandse transfermarkt werden uitgevoerd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.