Nederlandse clubs bezig aan sterkste Europese serie ooit

Reacties

De Nederlandse clubs zijn bezig aan ex aequo de sterkste Europees reeks ooit in eenzelfde seizoen. Ajax kan dinsdagavond bij de start van het Champions League-seizoen ervoor zorgen dat het record sneuvelt.

Nederlandse clubs bezig aan sterkste Europese serie ooit

Sinds FC Utrecht op 1 augustus in de voorronde van het Europa League-toernooi strandde tegen Zrinjski Mostar hebben Nederlandse clubs zestien Europese wedstrijden gespeeld zonder ook maar één nederlaag te lijden. Ajax, AZ, Feyenoord en PSV zorgden voor tien overwinningen en noteerden zes gelijke spelen.

Als Ajax niet verliest van Lille is het record helemaal een feit. In het seizoen 2010/11 bleven de Nederlandse teams immers ook zestien achtereenvolgende Europese duels ongeslagen. Destijds was Ajax de spelbreker door in eigen huis van Spartak Moskou te verliezen in de achtste finale van het Europa League-toernooi.

Jaren zeventig
Natuurlijk is het nu iets eenvoudiger om een dergelijke serie neer te zetten dan bijvoorbeeld in de jaren zeventig, toen voetbalfans nog gewoon in de zomer op vakantie konden omdat er nog geen talloze voorrondes werden afgewerkt. Daarom verdient de reeks van vijftien ongeslagen wedstrijden vanaf de start van het seizoen 1974/75 zeker een vermelding .

Zelfs de Europese debutant FC Amsterdam deed destijds een duit in het zakje door Internazionale met 1-2 te verslaan. Het Barcelona van Johan Cruijff en Johan Neeskens moest eraan te pas komen om de reeks te beëindigen. Dankzij een hattrick van Carles Rexach ging Feyenoord in het Europa Cup I-toernooi met 3-0 ten onder in Camp Nou.

Ajax maakt zich klaar voor cruciale week: 'Ze moeten twee keer winnen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.