Nederlands toptalent Hoever imponeert Klopp en mag dromen van Liverpool-debuut

Reacties

Een bijzonder fraaie beloning lonkt voor Ki-Jana Hoever. De zestienjarige Nederlandse verdediger van Liverpool is door manager Jürgen Klopp voorlopig bij de A-selectie gehaald en maakt daar dusdanig veel indruk dat hij mag dromen van een debuut voor The Reds.

Nederlands toptalent Hoever imponeert Klopp en mag dromen van Liverpool-debuut

Hoever stond bij Ajax te boek als absoluut toptalent. Afgelopen zomer maakte hij vervolgens de overstap naar Liverpool, waar hij aavankelijk in de Onder-18 speelde. Door zijn goede prestaties daar mocht hij ook al een paar keer opdraven in de Onder-23, terwijl hij ook in de UEFA Youth League een paar uitstekende wedstrijden speelde.

Vanwege de vele blessuregevallen in de Liverpool-defensie haalde Klopp de jonge Nederlander een paar dagen geleden al bij de training van het eerste elftal. Zo kampen centrumverdedigers Joe Gomez en Joël Matip met kwetsuren, terwijl ook rechtsback Trent Alexander-Arnold waarschijnlijk tot de kerst niet inzetbaar is. Daarnaast is ook de 21-jarige Nathaniel Philips, die als back-up zou kunnen fungeren, geblesseerd.

Nu lonkt voor Hoever - die als centrale verdediger én rechtsback uit de voeten kan - een volgend hoogtepunt. De Onder-18 en Onder-23 van Liverpool speelden op maandag en dinsdag, maar Klopp koos ervoor om Hoever niet mee te laten doen bij die elftallen en hield hem in plaats daarvan bij de A-selectie. Volgens The Liverpool Echo maakt de Nederlander namelijk enorme indruk op de Duitse trainer Het eerste elftal van Liverpool gaat vrijdag om 21.00 uur op bezoek bij Wolverhampton Wanderers, en het is niet ondenkbaar dat Hoever bij de wedstrijdselectie zal zitten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.