'Nederlands elftal ziet kans op wereldtitel stijgen'

Reacties

Het Nederlands elftal maakt na het bereiken van de kwartfinale tien procent kans op de wereldtitel. Dat berekende statistiekbureau Opta Sports, dat de kansen van alle landen al voor de start van het toernooi bijhoudt. Brazilië is nog altijd de favoriet.

'Nederlands elftal ziet kans op wereldtitel stijgen'
© Pro Shots

Voor het begin van het WK was dat ook al zo, toen stond Brazilië met 15,8 procent bovenaan. Argentinië volgde met 12,6 procent. Oranje stond op plek zeven met 7,2 procent kans. Gek genoeg daalden de kansen van Nederland na de groepsfase naar 6,2 procent.

Na de zege tegen de Verenigde Staten ziet het er weer rooskleuriger uit voor Oranje. De formatie van bondscoach Louis van Gaal maakt volgens Opta 41 procent kans in de kwartfinale tegen Argentinië en vervolgens ruim twintig procent kans om de finale te bereiken.

Land Kans op finale Kans op eindzege
1. Brazilië 34,3% 21,6%
2. Argentinië 33,7% 20,0%
3. Engeland 24,3% 11,8%
4. Frankrijk 24,5% 11,1%
5. Nederland 20,7% 10,8%
6. Spanje 21,6% 9,9%
7. Portugal 15,5% 6,5%
8. Kroatië 7,1% 2,7%

Alleen Brazilië, Argentinië, Engeland en Frankrijk maken volgens Opta meer kans op de wereldtitel dan Oranje, dat op 10,8 procent staat. De kansen van Nederland worden hoger ingeschat dan Spanje en Portugal, die allebei eerst nog de kwartfinale moeten bereiken. Bij de collega's van Gracenote maakt Oranje twaalf procent kans op de wereldtitel en is Argentinië de favoriet met 22 procent.

Nederland heeft in ieder geval ervaring met het uitschakelen van kampioenen van een continent. Oranje versloeg tot nu toe Afrika Cup-winnaar Senegal, Asian Cup-winnaar Qatar en de Verenigde Staten, dat vorig jaar de Gold Cup won.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.