Nederlands elftal gaat alsnog oefenen tegen Spanje

Reacties

Het Nederlands elftal speelt op woensdag 11 november een oefenduel met Spanje. Dat heeft de KNVB laten weten. Het treffen met de ploeg van bondscoach Luis Enrique stond eigenlijk op het menu voor zondag 29 maart. De corona-uitbraak zette daar evenwel een streep doorheen.

Nederlands elftal gaat alsnog oefenen tegen Spanje
© Pro Shots

De wedstrijd tegen Spanje wordt in de Johan Cruijff Arena afgewerkt. In dat stadion begint Oranje ook aan de Nations League. Polen is op 4 september de opponent en drie dagen later is Italië te gast in Amsterdam. Vervolgens zal de KNVB voor 7 of 8 oktober ook nog een oefenduel inplannen ter voorbereiding op de Nations League-duels bij Bosnië-Herzegovina (11 oktober) en Italië (14 oktober). In november besluit de formatie van bondscoach Ronald Koeman dan het interlandjaar. Na het duel met Spanje wachten op 15 november Bosnië-Herzegovina en op 18 november Polen.

De KNVB vult aan dat 'de hoop bestaat dat in het najaar zoveel mogelijk Oranjesupporters aanwezig kunnen zijn bij de thuisduels van het Nederlands elftal. Op dit moment mogen - met inachtneming van de anderhalvemeterregels - een beperkt aantal toeschouwers in de Nederlandse stadions toegelaten worden. Of dat in het najaar nog zo is, hangt af van de dan geldende situatie en eventuele coronamaatregelen van het kabinet, waarbij de veiligheid en gezondheid van publiek, spelers en officials voorop staat. De KNVB informeert de Oranjefans over de eventuele kaartverkoop via de gebruikelijke kanalen'. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.