Nederlanders claimen 'cruciale mijlpaal' rondom overname Elche

Reacties

De overname van Elche CF door een Nederlands cryptogeldbedrijf lijkt een stap dichterbij gekomen. Libereum, gevestigd in het Zuid-Limburgse Vaals, heeft haar aspirant-investeerders per mail geïnformeerd over 'een cruciale mijlpaal': een optie tot koop, die al op 15 mei werd gesloten met de club uit de Segunda División. Nu moeten de zelfverklaarde pioniers de benodigde miljoenen nog zien op te halen.

Nederlanders claimen 'cruciale mijlpaal' rondom overname Elche

Eigenaar Cem Kumlar, die met broers Eric en Rob Ploum een eigen bitcoin introduceerde, probeert zijn achterban te mobiliseren met een triomfantelijke update: 'Dit is een heel belangrijke stap naar het verbinden van 'onze' Liber met voetbal, waarmee we cryptocurrency voor een breed publiek toegankelijk gaan maken en de waarde van de valuta sterk kunnen laten stijgen', schrijft hij in zijn vertrouwelijke, maar uitgelekte mail.

'Libereum wordt definitief eigenaar van Elche CF zodra we aan de voorwaarden van La Liga en het Valenciaanse Financiële instituut (IVF) voldoen. Onderdeel van dit voorwaardenpakket is een bankgarantie van vier miljoen euro. Om aan deze zekerheidsstelling te kunnen voldoen willen we je vragen de waarde van toegezegde tokeninvesteringen op onze rekening te storten. Hiervoor ontvang je binnen afzienbare tijd een factuur. Wij zullen jouw investering zoals afgesproken storten op een derdegeldenrekening. Parallel hieraan zullen we de organisatie van Elche CF onderwerpen aan een uitvoerig 'Due Diligence'-onderzoek. Alle financiële, fiscale, commerciële, organisatorische en juridische aspecten komen hierbij aan bod. Hiermee willen we een mogelijk overnamerisico tot een acceptabel niveau terugbrengen. Dit onderzoek zullen we samen met accountant(s) uitvoeren die adequate kennis en ervaring hebben van- en in de voetbalbranche.'

Omdat met Elche geheimhouding afgesproken zou zijn, willen de eigenaren van Libereum niet ingaan op vragen over de mail. Één van hen denkt 'binnen 48 uur' met nieuws te kunnen komen. Aan ambitie geen gebrek bij de crypto-ondernemers: ze willen clubs in meerdere landen overnemen. Er wordt gerept over contacten in onder meer België, Engeland en Schotland, terwijl Libereum ook nog altijd geinteresseerd is in Roda JC. De Kerkraadse club lijkt vooralsnog niet happig om met de streekgenoten in zee te gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.