Nederland ziet coëfficiëntenvoorsprong op Frankrijk slinken

Reacties

Nederland staat na de eerste week in de Europese groepsfases nog altijd stevig op de vijfde plek op de coëfficiëntenlijst van de UEFA, maar de voorsprong op Frankrijk is wel minder groot geworden.

Nederland ziet coëfficiëntenvoorsprong op Frankrijk slinken
© Pro Shots

Frankrijk deed eerder al goede zaken met de overwinningen van Paris Saint-Germain en Lille en het gelijkspel van RC Lens in de Champions League. Donderdag kwam daar een zege van Stade Rennes en gelijke spelen van Toulouse en Olympique Marseille bij. Marseille pakte een punt tegen Ajax in een duel dat met het oog op de coëfficiënten zeer belangrijk was. Frankrijk schreef in totaal 1,5 punt bij.

Nederland stelde deze week weinig tegenover de prestaties van de Fransen. Feyenoord schreef dinsdag 0,4 punt bij voor Nederland door te winnen van Celtic, maar PSV ging een dag later onderuit bij Arsenal. De bijna zeker lijkende punten van AZ op bezoek bij Zrinjski Mostar gingen in rook op, net als de zege van Ajax tegen Marseille. Het punt dat de Amsterdammers pakten was goed voor 0,2 punt op de coëfficiëntenlijst. Het was niet genoeg om de voorsprong op Frankrijk zo groot te houden als aan het begin van de week.

De voorsprong van Nederland op Frankrijk bedroeg na donderdag nog een kleine 1,9 punt. Aan het begin van de week was de voorsprong nog bijna drie punten. Er is dus werk aan de winkel voor de Nederlandse clubs om de Fransen op afstand te houden. Nederland heeft vier clubs in Europa, Frankrijk heeft er zes. Een voordeel is dat de punten van de Fransen ook door zes worden gedeeld en de punten voor Nederland door vijf.

De stand van zaken op de coëfficiëntenlijst:

Land 23/24 Totaal Clubs
4. Duitsland 3.928 71.195 7/7
5. Nederland 4.400 55.700 4/5
6. Frankrijk 3.250 53.831 6/6
7. Portugal 3.666 48.982 4/6
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.