Nederland slaat met coëfficiëntenbonussen keihard terug

Reacties

Nederland was de belangrijke zesde plek op de coëfficiëntenlijst van volgend jaar eventjes kwijt, maar heeft via keurige prestaties in de Europa League en Conference League keihard teruggeslagen tegen Portugal. De virtuele zesde plek ligt weer in onze handen.

Nederland slaat met coëfficiëntenbonussen keihard terug
© Pro Shots

Het feestje dat Feyenoord en Vitesse vierden na hun laat behaalde punt in de Conference League was waarschijnlijk nog veel groter geweest als het nieuws uit Denemarken was opgemerkt. Braga uit coëfficiëntenconcurrent Portugal faalde namelijk in de groepsfase van de Europa League. Er werd met 3-2 verloren van FC Midtjylland, waardoor Braga de koppositie in Groep F kwijtraakte en zelfs moet vrezen voor een afscheid in de Europa League. Het belangrijkste nieuws voor Nederland: Braga heeft voorlopig géén coëfficiëntenbonus te pakken.

Die bonus pakte Sporting Portugal woensdag wel, door zich achter Ajax te plaatsen voor de tweede ronde van de Champions League. Dit betekende ook dat Nederland na woensdag de virtuele zesde plaats op de coëfficiëntenlijst van volgend seizoen was kwijtgeraakt. Door de resultaten van AZ, Feyenoord, PSV én Vitesse slaat Nederland keihard terug op de coëfficiëntenlijst van de toekomst.

AZ en Feyenoord pakten namelijk in tegenstelling tot Braga wél een bonus. Zij werden allebei groepswinnaar in de Conference League en voegden zo in totaal 0,8 punt toe aan het gemiddelde van Nederland op de coëfficiëntenlijst. Cruciaal, als er gekeken wordt naar de cyclus 2018-2023. Het is dan ook goed nieuws dat Ajax, AZ, Feyenoord en PSV zeker zijn van overwintering, terwijl Vitesse zich ook nog knap staande houdt in een zware groep.

Vrijdag komen we op VI PRO met een uitgebreid coëfficiëntenstuk, daarin alles over de strijd met Portugal.

# Land Totaal 2018/2023
4. Italië 54.140
5. Frankrijk 42.081
6. Nederland 39.800
7. Portugal 38.716
8. Schotland 29.500

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.