Nederland pakt cruciale positie op coëfficiëntenlijst terug van Oostenrijk

Reacties

De kwalificatie van Ajax én PSV voor het hoofdtoernooi van de Champions League heeft Nederland een enorme boost gegeven op de UEFA coëfficiëntenlijst.

Nederland pakt cruciale positie op coëfficiëntenlijst terug van Oostenrijk

Plaatsing voor de Champions League levert clubs liefst vier bonuspunten op. Doordat zowel Ajax als PSV de voorrondes overleefde heeft Nederland er dus acht punten bijgekregen. Dat aantal moet wel gedeeld worden door het aantal clubs dat een land aflevert aan Europa, in het geval van Nederland dus vijf. De bonus komt daardoor neer op 1.600 punten.

Met die 1.600 punten erbij komt Nederland dit seizoen op een totaal van 3.600 punten, waarmee ons land dit seizoen nu al veel meer punten heeft verzameld dan in de gehele vorige jaargang (2.900). Door die ongekende weelde is Nederland nu zijn grote concurrent Oostenrijk voorbij.

Dat land greep met Red Bull Salzburg woensdagavond naast deelname aan de Champions League. Rode Ster Belgrado zat de club uit Salzburg dwars met een 2-2 gelijkspel na de 0-0 in de heenwedstrijd. De Oostenrijkers raken daardoor de cruciale elfde plaats kwijt aan Nederland.

Die elfde plaats is namelijk goed voor een direct ticket voor de Champions League, mits de Champions League-winnaar zich via de competitie plaatst. Het is voor Ajax en PSV nu zaak om zoveel mogelijk punten bij elkaar te sprokkelen in de Champions League om de voorsprong op Oostenrijk uit te bouwen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Wat Van Bommel wil bij PSV kwam er tegen BATE volledig uit'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.