Nederland of Engeland? 'Genie' Yamal heeft geen voorkeur voor finale

Reacties

Lamine Yamal hoopt zondagavond zijn zeventiende verjaardag extra glans te kunnen geven tijdens de EK-finale tegen Nederland of Engeland. De Spaanse uitblinker tegen Frankrijk wordt door bondscoach Luis de la Fuente geprezen.

Nederland of Engeland? 'Genie' Yamal heeft geen voorkeur voor finale
© Pro Shots
Spanje
Spanje
2 - 1
Frankrijk
Frankrijk

Yamal hielp Spanje dinsdagavond met een prachtige uithaal op 1-1 na een vroege goal van Randal Kolo Muani. De wijze waarop de jongste doelpuntenmaker ooit op een EK scoorde in München had veel weg van het doelpunt dat Yamal vorig jaar zomer voor Spanje maakte tegen Frankrijk tijdens het EK Onder-17.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De aanvaller van Barcelona sprak na de gewonnen halve finale de aanwezige media toe. 'Natuurlijk ben ik heel blij dat we naar de finale, maar het belangrijkste is nu dat we die ook gaan winnen', aldus Yamal. 'Het was mijn grote doel om op de dag na mijn verjaardag de finale te gaan spelen. Ik heb geen voorkeur voor een tegenstander. We wachten af wie het wordt. In deze fase van het toernooi zijn alle teams aan elkaar gewaagd.'

De Spaanse tienersensatie voelt geen extra druk nu de verwachtingen rond hem verder toenemen. 'Ik denk daar niet te veel aan en wil vooral plezier maken op het veld en het team helpen. Dat we zo snel op een achterstand kwamen, was even moeilijk, maar voor mijn doelpunt twijfelde ik niet toen ik aan de bal kwam. Ik ben heel blij dat ik het team heb kunnen helpen om de finale te bereiken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spaans genie
Bondscoach De la Fuente is lyrisch over Yamal. 'We hebben een genie aan het werk gezien. We moeten nu goed voor hem blijven zorgen. Het belangrijkste is dat Lamine hard blijft werken en met beide benen op de grond blijft staan. We mogen ons gelukkig prijzen dat hij voor Spanje speelt en dat we nog heel lang van hem kunnen gaan genieten. Ik voel me bevoorrecht om met een speler als hij te werken', besloot de Spanjaard.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","odd":"€50","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:126059c4-bea6-40b9-8dc5-fc44431de886","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en ontvang de Free Bets (24+).","textMobile":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en ontvang de Free Bets (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.