'Nederland moet in 2027 het WK Vrouwen organiseren'

Reacties

Meerdere regeringspartijen willen het WK voor vrouwen in 2027 naar Nederland halen. De KNVB ziet dat plan uiteraard wel zitten, temeer daar de kansen op de organisatie zijn toegenomen, zo schrijft het AD.

'Nederland moet in 2027 het WK Vrouwen organiseren'

Lange tijd dacht de voetbalbond dat het binnenhengelen van het mondiale eindtoernooi geen haalbare kaart was, omdat ook de Verenigde Staten interesse hadden. Dat land mag nu - samen met Canada en Mexico - echter ook al het WK 2026 voor mannen gaan organiseren, en dus is de kans klein dat zij een jaar later nóg een groot toernooi krijgen toegewezen.

Tweede Kamerlid Antje Diertens van D66 gaat Bruno Bruins (minister van Sport) maandag oproepen om de handschoen op te pakken met de KNVB, zo schrijft de krant. 'Deze vrouwen verdienen de volle stadions en media-aandacht. Ze zijn echt benaderbare rolmodellen voor meiden die sporten of die willen sporten. Wat is er dan mooier dan het organiseren van het grootste vrouwenvoetbalevenement in de wereld?', aldus Diertens, die steun krijgt van meerdere coalitiepartners.

Overigens laat de KNVB weten dat het een dergelijk plan wel ziet zitten, terwijl ook Bruins al heeft gezegd 'uiteraard' te willen meedenken en kijken 'hoe ik dit kan ondersteunen.' In 2017 organiseerde Nederland al het EK, dat verliep - met een eindzege voor de Oranje Leeuwinnen - bijzonder succesvol. Onlangs plaatste de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman zich nog voor het WK 2019 in Frankrijk. Naar verwachting wordt er pas over zo'n vijf jaar een beslissing genomen over het WK 2027.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.