Nederland incasseert coëfficiëntenbonus dankzij Ajax

Reacties

De plaatsing van Ajax voor de laatste zestien van de Champions League is een enorme opsteker voor het Nederlandse voetbal met het oog op de UEFA-coëfficiëntenlijst.

Nederland incasseert coëfficiëntenbonus dankzij Ajax

Voor het overleven van de groepsfase van het miljardenbal staan immers vijf bonuspunten. Deze moeten vanzelfsprekend wel worden gedeeld door het aantal Europese deelnemers (vijf, in dit geval), maar dan nog levert het Nederland effectief één punt op voor de coëfficiëntenlijst.

Daarmee is Nederland ook direct weer Oostenrijk voorbij en neemt het de elfde plaats in op de UEFA-coëfficiëntenlijst. Het is vrij cruciaal dat Nederland dit seizoen deze elfde positie behoudt. In dat scenario mag de Eredivisie-kampioen van 2019/20 rechtstreeks de Champions League in - op voorwaarde dat de Champions League-winnaar van 2020 zich ook via de reguliere competitie heeft gekwalificeerd voor het miljardenbal.

Stijgt Nederland naar plek tien, dan mag de kampioen in alle gevallen direct naar de Champions League. Momenteel staat Turkije tiende, met nog steeds wel een aardige kloof ten opzichte van Nederland. Oostenrijk heeft met Red Bull Salzburg en Rapid Wien nog twee ijzers in het vuur, maar die komen beide uit in het Europa League-toernooi, waarin voor het overleven van de groepsfase geen bonuspunten worden toegekend.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.