Nederland eindelijk weer verzekerd van rol in CL-finale

Reacties

De halve finales moeten nog worden gespeeld, maar nu al is duidelijk dat er voor het eerst sinds 2013 weer een Nederlander aan de Champions League-finale meedoet.

Nederland eindelijk weer verzekerd van rol in CL-finale

Arjen Robben was vijf jaar geleden de laatste Nederlander die in de eindstrijd van het miljardenbal stond. De toen 29-jarige vleugelspits van Bayern München groeide op Wembley uit tot matchwinner tegen Borussia Dortmund (2-1). Sindsdien waren scheidsrechter Björn Kuipers en zijn assistenten (in 2014, Real Madrid-Atlético Madrid) de enige Nederlanders die nog op het veld verschenen in de CL-finale.

Omdat er zowel bij Liverpool – Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum - als AS Roma – Kevin Strootman (en de geblesseerde Rick Karsdorp) - Nederlanders spelen, moet het wel heel raar lopen wil er op 26 mei geen landgenoot aan de aftrap staan in de CL-finale. Al kunnen onvoorziene omstandigheden, zoals schorsingen of blessures, natuurlijk nog roet in het eten gooien.

Er ligt zelfs een Nederlandse confrontatie in het verschiet in de finale, aangezien Robben met Bayern ook nog in de race is voor de finaleplek. De inmiddels 34-jarige linkspoot was de laatste jaren wel vaker van de partij in de halve finale en zal daarin moeten afrekenen met Real Madrid, de winnaar van de laatste twee edities, om voor de vierde keer in zijn loopbaan de eindstrijd te bereiken.

Dat Robben nog altijd de laatste Nederlander is die in de CL-finale stond, is eigenlijk best opmerkelijk. Tussen 2005 en 2013 deden er namelijk altijd landgenoten mee in de apotheose van het Europese clubvoetbal. In de jaren negentig was Nederland - mede dankzij de prestaties van Ajax (winnaar in 1995 en finalist in 1996) - vaak ook goed vertegenwoordigd.

'Als het nodig is zaagt Strootman oud-ploeggenoot Wijnaldum af'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.