Necid laat ADO-publiek eindelijk weer juichen en vergroot misère Heracles

Reacties

ADO Den Haag heeft zondag voor het eerst sinds vier maanden weer een thuiszege geboekt in de Eredivisie. In het laatste kwartier bracht Tomás Necid verlossing en bezorgde hij ADO de punten die het verdiende. De ploeg maakt een sprongetje op de ranglijst en staat nu elfde.

Necid laat ADO-publiek eindelijk weer juichen en vergroot misère Heracles
ADO Den Haag
ADO Den Haag
2 - 0
Heracles Almelo
Heracles Almelo

ADO verloor direct na de winterstop thuis van VVV-Venlo en speelde daarna gelijk op bezoek bij NAC. Het team van Fons Groenendijk kon dus wel een goed resultaat gebruiken om de fans wat vrolijker te stemmen, maar binnen de lijnen had het lange tijd moeite om het veldoverwicht tot uitdrukking te laten komen in de score.

Het bezoek uit Almelo kreeg al na vijf minuten de eerste kans, toen Brandley Kuwas doelman Robert Zwinkels aan het werk zette met een verdekt schot. Ook Lennart Czyborra en Jesper Drost probeerden het, maar met pogingen van een beduidend minder niveau. ADO zette daar mogelijkheden tegenover voor Sheraldo Becker, Nasser El Khayati en Tom Beugelsdijk, maar in alle gevallen bracht doelman Janis Blaswich redding.

Voorafgaand aan de poging van Beugelsdijk deed zich een incident voor in het strafschopgebied van Heracles. Erik Falkenburg kreeg namelijk een stevige duw in de rug van Mohammed Osman, maar zowel scheidsrechter Siemen Mulder als de VAR deed daar niets mee. ADO moest het dus op eigen kracht verder proberen tegen Heracles.

Zoals dit seizoen al zo vaak aan het licht kwam, was scoren weer het grote probleem. Na rust probeerden Falkenburg, El Khayati en Lex Immers het duel open te breken, maar ook hun pogingen strandden. Pas diep in de tweede helft brak Necid de ban. De lange Tsjech, tien minuten tevoren ingevallen voor Falkenburg, vond na 79 minuten de verre hoek na een uitstekende actie van Wilfried Kanon.

Het dolende Heracles, dat tot zondag al zeven van zijn laatste negen competitieduels verloor, kwam er niet meer aan te pas. Vlak voor tijd kreeg het ook nog de 2-0 om de oren: El Khayati stuurde Becker op pad en nadat die eerst op doelman Blaswich stuitte, probeerde hij het met een voorzet op Necid. De supersub benutte ook die kans en kopte zijn tweede van de dag binnen. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.