NEC wint spektakelstuk bij RKC: absolute hoofdrol voor Tannane

Reacties

NEC heeft zaterdagavond uitstekende zaken gedaan in het linkerrijtje van de Eredivisie. Op bezoek bij RKC Waalwijk wonnen de Nijmegenaren overtuigend. Oussama Tannane was de grote man.

NEC wint spektakelstuk bij RKC: absolute hoofdrol voor Tannane
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
1 - 3
N.E.C.
N.E.C.

Op voorhand reisde NEC al met veel vertrouwen naar Waalwijk af. Eerder dit seizoen werd namelijk al ruim gewonnen (6-1) van het elftal van trainer Joseph Oosting. Bij winst konden de gasten over RKC op de ranglijst heen kruipen en de achtste plaats veroveren.

Toch had RKC in de openingsfase de beste kansen. Het was echter Jasper Cillessen die keer op keer in de weg stond. De doelman, gerehabiliteerd in de selectie van het Nederlands elftal, liet zien waarom bondscoach Ronald Koeman hem bij de drie beste keepers van Nederland verkoos. Het was sowieso een hartverwarmend begin voor de goalie uit Groesbeek, omdat de meegereisde NEC-fans hun liefde via woord en gebaar hartstochtelijk kenbaar maakten.

De reddingen van Cillessen inspireerden NEC, want aan de andere kant was het direct raak. Nany Dimata stuurde uitblinker Oussama Tannane weg en de linkspoot gaf met een snelle uithaal RKC-doelman Etienne Vaessen het nakijken. En daarmee was de koek nog niet op, want enkele minuten later werd de marge al verdubbeld. Dit keer was Elayis Tavsan de gevierde man. De vleugelaanvaller kapte naar binnen en schoot op schitterende wijze de bal de bovenhoek in.

NEC wervelde door, want weer vier minuten later leek het duel alweer in een plooi te liggen. Tannane schoot een vrije trap snoeihard langs Vaessen, waardoor de irritaties bij de thuisploeg groeiden. Dat was vooral te zien aan het spel van Michiel Kramer. De aanvoerder leefde gefrustreerd naar de rust toe en maakte enkele vervelende overtredingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de rust richtte RKC zich op. Al kwam het even goed weg toen na vijftien seconden de bal alweer op de stip ging. De video-arbitrage corrigeerde arbiter Dennis Higler echter. En na goed voorwerk van Mats Seuntjens bracht Vurnon Anita even later de hoop zelfs terug bij de thuisploeg. Tot de VAR weer ingreep en de bal dit keer juist voor NEC op de stip legde. Tannane vergat vanaf elf meter zijn derde treffer te maken.

Ook Tavsan en Anthony Musaba lieten na de vierde Nijmeegse treffer te maken nadat ze beiden de paal raakten. Het spel bleef tot de laatste seconde op en neer golven. De aansluitingstreffer viel echter niet meer. Daardoor pakte NEC de volle buit en kroop het over RKC heen naar de achtste plaats op de ranglijst.

RKC Waalwijk Nederland

NEC Nederland

NEC Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
8
sc Heerenveen
34
12
10
12
44-50
-6
46
9
RKC Waalwijk
34
11
8
15
50-64
-14
41
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.