NEC wil Bony terug naar Nederland halen

Reacties

Wilfried Bony keert mogelijk terug in de Eredivisie. Niet bij Vitesse, maar bij NEC. Meerdere clubs zijn geïnteresseerd in de diensten van de 33-jarige spits, die de komende dagen in Nijmegen mag laten zien hoe fit hij is.

NEC wil Bony terug naar Nederland halen
© Pro Shots

In 2011 was het Vitesse dat Bony naar Nederland haalde. In 77 wedstrijden voor de Arnhemse club scoorde hij 58 keer en leverde hij 18 assists. De miljoenentransfer die hij tweeënhalf jaar later maakte, is nog altijd een record voor Vitesse. Swansea City betaalde veertien miljoen euro en maakte bij de transfer van Bony naar Manchester City nog eens twee miljoen aan doorverkoop over naar Arnhem.

Het waren de hoogtijdagen uit de carrière van Bony, die in de Premier League uiteindelijk 36 keer zou scoren. Bij Man City werd hij geen doorslaand succes. Swansea haalde hem, eerst op huurbasis en daarna definitief, terug. In de zomer van 2019 liep zijn contract af. Bony speelde daarna nog bij Al-Ittihad in Saoedi-Arabië, maar sinds november 2020 is een gat in zijn cv te zien.

Nu mag hij het laten zien in Nijmegen, waar met technisch directeur Ted van Leeuwen en adviseur Fred Rutten twee bekenden van Bony actief zijn. De grote vraag is hoe fit de Ivoriaan nog is. Hij heeft geen wedstrijdritme, maar zou verder topfit zijn.

Lees meer over de achtergronden rond de mogelijke komst van Wilfried Bony naar NEC op VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer NEC
Meer over NEC
Meer W. Bony
Meer over W. Bony
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.