NEC verliest van zichzelf en NAC Breda

NAC Breda kon zich in de Nijmeegse Goffert heerlijk uitleven. De Brabanders hielden het met de uiteindelijke score van 0-3 eigenlijk nog bescheiden.

De uitschakeling in de UEFA Cup door Wisla Kraków had kennelijk een zware wissel getrokken op de selectie van NEC. De Nijmeegse ploeg had, nota bene in de Goffert, nauwelijks iets in te brengen tegen NAC Breda. Ook de Brabanders werden afgelopen week weliswaar uit Europa verwijderd door Newcastle United, maar omdat dat feit eigenlijk al drie weken geleden z'n beslag kreeg was er bij de Bredanaars geen sprake van teleurstelling.

De eerste vijf minuten waren nog voor thuisploeg NEC, maar al snel was het over met de Nijmeegse dadendrang. Dat had te maken met de openingstreffer van Stefano Seedorf in de zesde minuut van de wedstrijd. De ploeg van Johan Neeskens worstelde vooral met zichzelf, terwijl NAC Breda fris voetbal speelde. Binnen een kwartier was het al 0-2 ook, al scoorde doelpuntenmaker Johan Elmander overduidelijk vanuit buitenspelpositie.

Een wedstrijd werd het in de Goffert nimmer. Daarvoor speelde NEC eenvoudig te zwak. De uiteindelijke 0-3 (Orlando Engelaar had in de 64ste minuut een strafschop in het dak van het doel boven Dennis Gentenaar geschoten) was eigenlijk maar een zwakke afspeigeling van de ware krachtsverhouding. Scheidsrechter Koopman onhield NAC echter twee zuivere strafschoppen. Arjan Ebbinge vloerde eerst Seedorf en vervolgens torpedeerde Zonneveld, maar de arbiter deed alsof zijn neus bloedde.